naslovnica
kolumne
forum
kontakt

 

likovnost
küba - putovanje uzvodno
Zahvaljujući rojektu "Küba - putovanje uzvodno" (nastao pod imenom Francesce Von Habsburg), istanbulski polusvijet zarobljen u televizorima tegljačem napušta svoj prigradski slam i putuje prema austrijskoj prijestolnici.
pročitaj cijeli tekst
anatomija ženske konstruktivnosti (5)
oteti flomaster
Jednoga crnog dana nestao je Jasminin crveni flomaster za CD-e. Zvati 92? Prijaviti krađu? Tko bi mogao biti toliki drznik? Hoće li poslati psa u šinteraj? Hoće li klince poslati u dječji dom? Pravo je čudo do kojih je sve otkrića tog dana došla. Ma sigurno je i Tesla nekoć imao crveni flomaster.
pročitaj cijeli tekst

NATJEČAJI U KULTURI I OKO NJE

Deadline 14. lipnja: Natječaj za izložbu
Deadline 15. lipnja: Natječaj za izložbe
Deadline 18. lipnja: Natječaj za izložbe NOVO!!!
Deadline 20. lipnja: Natječaj za izložbe NOVO!!!
Deadline 20. lipnja: Natječaj za izložbe NOVO!!!
Deadline 20. lipnja: Natječaj za izložbe
Deadline 15. srpnja: Natječaj za filmove u jednom kadru
Deadline 31. srpnja: Natječaj za fotografije
Deadline 1. kolovoza: Natječaj za kratke priče
Deadline 1. rujna: Natječaj za predstave

glazba
zadnji utorak u gjuri
arhiva


"Prva damska detektivska agencija" - Alexander McCall Smith (AGM, 2005.)

"Orašar" i "Alisa i Vivaldijeva četiri godišnja doba"
(Bulaja naklada, 2004. i 2005.)


"Pockets"
Karate
(Southern Records, 2004.
)


Osim što dovodi "Babilon" slavnog bečkog Burgtheatra (režija Nicolas Stemann), dvadeseti Eurokaz u jubilarnom će izdanju publici predstaviti i četiri projekta u koja je i sam koprodukcijski upleo prste. To su "Grmače" Nicka Uppera, "Viva Verdi" Via Negative i HNK-ova opernog ansambla, "Korcsula" s mađarskom grupom Pintér Béla eś Társulata te "Sramota" Saše Božića.

pročitaj cijeli tekst
Naša je novinarka primila SMS koji budi paniku i odlučila slijediti upute. U podrumu na Medveščaku, dvije stanice četrnaesticom od Trga (ako, dakako, stižete uredno prije ponoći, dok uredne tramvajske brojke još voze), otišla je pozdraviti sezonu.


Kupus.net je dobitnik nagrade Zlatno radio za najbolji hrvatski web 2004.
  (powered by 101)

kazalište
eurokaz koproducira

NAGRADNA IGRA
Kupus.net i V.B.Z.
dijele dvije knjige
Ozrena Podnara

"Dinamo svetinja"


Kupus.net je izdašno
financiran od strane Ministarstva kulture RH

Kupus.net je dobitnik
Plakete RIWS Akademije
OSUP-a za 2006. godinu

film
seoske cure neće u školu

Kako to obično u Zagrebu biva, za filmske poslastice saznaju rijetki sretnici. S propustom u jačem i kvalitetnijem medijskom prodoru i odnosima s javnošću u širem smislu, na potrošeno platno MM centra projicirani su kratkometražni filmovi iz arhiva Oberhausen festivala. Dakako, oni zanimljivi području - filmovi jugoslavenske kinematografije od kojih bi mnogi netragom nestali u "bespućima povijesne zbiljnosti", da ih Oberhausenova vrijedna ruka nije sačuvala. "Crnom valu" divila se i raspisana Nataša.

pročitaj cijeli tekst
film
animafest počeo patetikom
Većina filmova prvog dana Animafesta secirala je neobične obiteljske kontekste - od zanimljivo kontrastne animacije objekata u francuskom "Le Regulateuru" (mračna vizija genetičkog inženjeringa u kojem su dječja kolica zamijenila ona za shopping), preko parodiziranja obiteljskih odnosa u TV sapunicama i scenaristički škrtog vuka koji je prinudno postao otac djevojčice, do srcedrapateljnih bavljenja osobnim intimističkim okvirima posthumnim animacijskim razgovorima s vlastitim precima u "Louise" i pogotovo "Razgovoru" Johna Canemakera. Balans zabavnog i emotivnog uspješno je postigao tek "Put na Mars" Argentinca Juana Pabla Zaramelle koji dokazuje da djedovi zaista nikad ne lažu.