naslovnica
kolumne
forum
kontakt

 

skandal
kako smo popušili štiklu
Severinina maestralna pobjeda na Dori natjerala je bolji dio intelektualne "kreme" na zgražanje. Kupus.net staje u obranu heroine novog hrvatskog dadaizma i pokazuje zašto su nam njezinom štiklom zapravo svanuli - bolji dani.
pročitaj cijeli tekst
film
povraćajmo zajedno!

Kad smo čuli da su se na prvim projekcijama filma "Hostel" gledateljima dijelile vrećice za povraćanje, morali smo i sami provjeriti o kakvoj je to strahoti riječ. Izvješće o filmu podnosi Robert Kovačić. Koji je svoj ručak zadržao za sebe. U želucu.

pročitaj cijeli tekst

NATJEČAJI U KULTURI I OKO NJE

Deadline 15. ožujka: Natječaj za pisce
Deadline 15. ožujka: Natječaj za donacije
Deadline 15. ožujka: Natječaj za kratke priče
Deadline 30. ožujka: Natječaj za skladatelje
Deadline 31. ožujka: Natječaj za dizajnere
Deadline 1. travnja: Natječaj za predstave
Deadline 2. travnja: Natječaj za predstave
Deadline 20. travnja: Natječaj za suvenire
Deadline 30. travnja: Natječaj za kipare
Deadline 1. svibnja: Natječaj za pjesnike
Deadline 1. svibnja: Natječaj za dokumentarne filmove
Deadline 20. lipnja: Natječaj za izložbe NOVO!!!

kazalište
ručnik kao teritorij
arhiva


"Hej, Nostradamuse!"
Douglas Coupland
(Celeber, 2005
.)

"Orašar" i "Alisa i Vivaldijeva četiri godišnja doba"
(Bulaja naklada, 2004. i 2005.)


"Pockets"
Karate
(Southern Records, 2004.
)


Biznismen u borbi sa zidovima najkraći je opis izložbe "Experiencing Borders". Video instalacije Ivana Meseka mogu se pogledati u Galeriji Karas do 17. ožujka.
pročitaj cijeli tekst
Kažu da se dobre predstave istešu tek nakon premijere. Možda na "Plažu" treba skočiti baš sad, smatra Nataša Bodrožić koja je u Exitu odgledala "svojevrsnu stilsku vježbu". Što se događa kada se na plaži nađu oni koji se inače nikad ne bi sreli?


Kupus.net je dobitnik nagrade Zlatno radio za najbolji hrvatski web 2004.
  (powered by 101)

likovnost
glavom kroz zid

NAGRADNA IGRA
Kupus.net i
Festival novog cirkusa
poklanjaju vam

pet majica
prvog Festivala novog cirkusa

samohvala
relativno interesantna vijest
Kupus.net je osvojio Plaketu za Relativno Interesantnu Web Stranicu. Ovu relativno interesantnu nagradu dodjeljuje Akademija OSUP-a. Nagrada OSUP (Ovi su u pravu) dodjeljuje se izvrsnim dostignućima jednom godišnje, a egzistira u sklopu koncept-projekta New Morality ili Nova Moralnost. Nagrada Kupusu čiji rad, kaže Akademija, cijeni, simbolična je, ali jedina nagrada za web koju dodjeljuje. Koja je reklama dobila Plaketu Debilnosti, čime su se ovjenčala nagađanja o Janičinu proljevu i koje su ostale pozitivne i negativne nominacije i nagrade godine saznajte na osup.blog.hr.
film
bunardžija i u estoniji pije vodu
Jedan od najuspješnijih hrvatskih dokumentaraca "Bunarman" Branka Ištvančića sastavni je dio ovotjednog festivala vizualne kulture Worldfilma (Tartu Festival of Visual Culture). Prikazivanjem u Estonskom nacionalnom muzeju u Tartuu ovaj film o starom zanatu nastavlja svoju iznimno uspješnu međunarodnu sudbinu. Od Dana hrvatskog filma prije tri godine "Bunarman" je prikazan na tridesetak festivala. Na nekima je osvajao i nagrade, uključujući Oktavijana i najbolju režiju na DHF-u, najbolju režiju DaKINO u Bukureštu, te u Italiji specijalnu nagradu za dokumentarni film (Siena) i počasnu pohvalu za istaknutu režiju i značajan dokumentarni stil (Corto Imola).