naslovnica
kolumne
forum
kontakt

 

likovnost
bodypainter grace jones
Oko njega su se nekad motali Andy Warhol, Grace Jones i Madonna, a ovih dana na milanskoj izložbi - Jasna Rausavljević. "The Keith Harring Show" retrospektiva je umjetnika koji je umro od side, ali mu kult i dalje živi.
pročitaj cijeli tekst
anatomija ženske konstruktivnosti (4)
ma kakva erin brokovich?

Naša lijena kolumnistica udostojila se napisati novu kolumnu. Ne iz radne navike, već zato da se pohvali kako je postala međunarodna zvijezda o kojoj su pisale brojne press agencije. Jasmina Trifunović na jednoj je njemačkoj blagajni izvojevala kusur, na svoj osobeni način.

pročitaj cijeli tekst

NATJEČAJI U KULTURI I OKO NJE

Deadline 15. veljače: Natječaj za lutkarske predstave
Deadline 15. veljače: Natječaj za trijenale grafike
Deadline 28. veljače: Natječaj za izdavanje knjiga
Deadline 28. veljače: Natječaj HAZU-a
Deadline 1. ožujka: Natječaj za autoportrete NOVO!!!
Deadline 1. ožujka: Natječaj za koreografe
Deadline 1. ožujka: Natječaj za predstave
Deadline 15. ožujka: Natječaj za kratke priče NOVO!!!

kazalište
i u liftu se može izgubiti
arhiva


"Misli..."
David Lodge
(Vuković&Runjić, 2005
.)

"Orašar" i "Alisa i Vivaldijeva četiri godišnja doba"
(Bulaja naklada, 2004. i 2005.)


"Pockets"
Karate
(Southern Records, 2004.
)


Zakrvavljeni bijeli modeli Tatjane Čekade otvorili su program riječkog MMC-a "Modne novosti" koji će, početkom svakog mjeseca, predstavljati medijski često ignorirane avangardne modne dizajnere.
pročitaj cijeli tekst
Iako je Larisa Lipovac na svečani dan premijere "Lifta" domjenkom zapravo slavila i vlastiti rođendan, pri izboru između dviju predstava (druga je "Sjeme" Tamare Curić) čestitke je ipak zaradila "manja" slavljenica, drži Ivan Kralj.


Kupus.net je dobitnik nagrade Zlatno radio za najbolji hrvatski web 2004.
  (powered by 101)

likovnost
krvava avangarda

književnost
mačke osvojile goranovo proljeće

Prije svih, čak prije i od službenih internet stranica SKUD-a "Ivan Goran Kovačić", Kupus.net doznaje tko je ovogodišnji dobitnik nagrade "Goran za mlade pjesnike". Riječ je o Branislavu Oblučaru (27), bjelovarskom pjesniku te diplomiranom profesoru komparativne književnosti i kroatistike. Ovaj talentirani stihotvorac, inspiriran mačkama, svoju je poeziju dosad objavljivao u Zarezu, Konturama, Godinama novim, Sentu, Aktu, a s Boškom Kuzmanovićem u srednjoj je školi 1997. objavio knjigu pjesama "Anđeli su pali na tjeme". Što je žiri 43. Goranova proljeća nagnalo da među 79 prijavljenih autora kao najboljeg izabere baš Branislava Oblučara, provjerite u dvjema njegovim pjesmama koje ekskluzivno objavljujemo.

NAGRADNA IGRA
Kupus.net i Bulaja
poklanjaju vam CD-ove

Alisa i Vivaldijeva "Četiri godišnja doba",
Orašar, Priče iz davnine - prvi dio

pročitaj pjesme
film
čuvari ovaca u ormaru
Rančer i rodeo kauboj, spojeni na poslu čuvanja ovaca, spojit će i mnogo više od honorarnog ljetnog poslića 1963. godine. Njihova tinjajuća ljubav eksplodirat će u navalama strasti, a pratit će ih godinama i obilježiti živote. Novi film Anga Leeja emotivni je vrhunac njegove karijere, a poosvajao je već gomilu nagrada. Boyd Van Hoeij (Europeanfilms.net) nazvao je "Brokeback Mountain" "najboljim filmom Anga Leeja". Owen Gleiberman (Entertainment Weekly) o filmu kaže: "Veliki hollywoodski emotivac s centralnim patosom, a opet i moderni vestern koji se polako pretvara u tihu revolucionarnu ljubavnu priču." Ni Kupusova Ivana Perić nije bila manje darežljiva.
pročitaj cijeli tekst