naslovnica
kolumne
kontakt

 

kazalište
deus ex machina xenophobica
Osvrt na strategiju izvedbenog okršaja "Bakhi" s "idajnicima" za novi broj Zareza donosi naš urednik. Jesu li autori i sami zaboravili na Gavellin postulat o centralizaciji odgovornosti kao motora kazališnog djelovanja, s kojim su okitili video tjeralicu na zagrebačkoj izvedbi?
pročitaj cijeli tekst
anatomija ženske konstruktivnosti (16)
slalom u dioni
Dok se tristo tisuća Hrvata znoji na zubatome alpskom suncu, a oni u domovini status na sljemenskoj loži kupuju za 4.500 kuna, Jasmina Trifunović skija među policama postsocijalističkih dućana i u mislima sanjka po novozagrebačkim brdima-atomskim skloništima.
pročitaj cijeli tekst
likovnost
plavi jahači, žute krave
arhiva
Izložba „Tiha pobuna – najveći majstori njemačkog ekspresionizma“ u Galeriji Klovićevi dvori predstavlja radove jednog od najznačajnijih pokreta u povijesti moderne europske umjetnosti...


Kupus.net je dobitnik nagrade Zlatno radio za najbolji hrvatski web 2004.
  (powered by 101)

likovnost
ilica, al drukčije


"Odlično je baviti se kriminalom"
Nenad Stipanić
(Algoritam, Zagreb, 2008.)


"Orašar" i "Alisa i Vivaldijeva četiri godišnja doba"
(Bulaja naklada, 2004. i 2005.)


Storyatures
storyatures.lotrab.com


pročitaj cijeli tekst
mikser
pozdrav iz amerike
film
ljudi s velikim č
Pozdrav iz Amerike? Točnije - iz New Yorka i Portlanda. Za početak. Svjetska putnica Nataša Bodrožić počela je američku turneju u hotelu na Manhattanu iz kojeg se u noćni život uputio Mislav Bago (o, da, i on zna što je noćni život), a završila na pješčanim obalama Pacifika, gdje ni surfera nema. Između, tu je Portland, kišni grad zbog kojeg su mu građani postali knjiški crvi, ljubitelji filmova i drugih indoor aktivnosti, a tu i tamo zabave se šećući gradom odjeveni kao zombiji...
U inat tezi da multipleksima antipod može biti samo antipleks, onaj kaptolski, koji se Movieplex zove, pokušava (bar katkad) graditi odmak od standardno bljutavog komercijalnog kino repertoara. Film bez Keanua Reevesa i Arnolda Schwarzeneggera, "Valcer s Bashirom", odgledala je i naša filmska Mica Perić.
pročitaj cijeli tekst
Udruga Odo ja!, koja je 2007. godine organizirala nešto što se zvalo "Prvi svjetski festival doživljaja", ovu kulturnu godinu otpočinje izložbenim projektom "Drugo lice Ilice". Postav koji razotkriva zaboravljene prostore u najdužoj zagrebačkoj ulici, može se pogledati u galeriji Pravi put od 17. do 31. siječnja. Voditeljice projekta su Ines Tanović i Maja Podrug.
pročitaj cijeli tekst

Kupus.net je izdašno
financiran od strane Ministarstva kulture RH
i Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport Grada Zagreba


Kupus.net je dobitnik
Plakete RIWS Akademije
OSUP-a za 2006. godinu