naslovnica
kolumne
kontakt

 

kazalište
stand-up ili džuboks
Nedavno je u Zagrebu održan prvi Panč, festival stand-up komedije. Hrvatske, slovenske i poneka bosanska snaga nasmijavanja odmjerile su se u Tvornici kulture. Koliko su u tome uspjeli, provjerila je Nataša Govedić.
pročitaj cijeli tekst
kazalište
oštri udarci tupih pera
Iako smo na Zadru snova svjedočili uspješnoj adaptaciji ITD-ova "Vodoinstalatera", vrsnim transformacijama Adama Reada, te efektnim intervencijama Da Motus!-a, veći smo prostor odlučili posvetiti medijima provokativnoj premijeri predstave "Via Nova" slovenske skupine Via Negativa...
pročitaj cijeli tekst
mikser
pozdrav iz makedonije
arhiva
Nataša Bodrožić kraj je ljeta posvetila Makedoniji i Bitoli. Tamošnji Akto festival međunarodna je manifestacija koja uključuje vizualne i izvedbene umjetnosti, glazbu te teoriju kulture...


Kupus.net je dobitnik nagrade Zlatno radio za najbolji hrvatski web 2004.
  (powered by 101)

književnost
gay od bosne do beča


BESPLATNO DO TVOG KUĆNOG PRAGA!
ili kupi na prodajnim mjestima
SADA I VAN ZAGREBA
klikni da saznaš gdje!


"Alabama Song"
Gilles Leroy
(Hrvatsko filološko društvo i Disput, Zagreb, 2008.)


Filologanoga
filologanoga.blogspot.com

pročitaj cijeli tekst
film
tarantinova muda
mikser
erotski košmari...
Zaboravite na "Schindlerovu listu" i druge filmove koji priči o nacizmu prilaze s pijetetom, kako u tretiranju žrtve, tako i u tretiranju zločinca. Tarantino se dohvatio teme Drugog svjetskog rata i napravio film koji se slobodno može dijagnosticirati kao sprdačina, tvrdi Mica Perić. Pozivajući se čak i na špageti vestern poetiku, nacizmu je pristupio kao fenomenu Divljeg europskog zapada, s likovima koji ginu kao od šale, i bez žalovanja.
Po uzoru na Orwellovo Ministarstvo ljubavi, politička su vodstva Makedonije i Grčke odlučila pokazati koliko vole svoje narode, konstruirajući umjetne identitete koji bi imali izobličiti percepciju tisuća Grka i Makedonaca. Obostrana agresivna politička propaganda oko ulaska Makedonije u NATO nagnala je Kyrila Stoilkova da sebe i nas upita je li identitet zapravo ugrožen ako se simboli na kojima je zasnovan dalje transformiraju i manipuliraju?
pročitaj cijeli tekst
pročitaj cijeli tekst
"Destruktivna kritika i druge pederske priče" novi je gay roman na hrvatskom tržištu. Ili postmodernistički Bildungsroman, kako ga zove izdavač, udruga Domino. Odrastanje mladog gaya na liniji Bosna-Beč opisao je Gordan Duhaček, kritičar Radija 101.

Kupus.net je izdašno
sufinanciran od strane Ministarstva kulture RH
i Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport Grada Zagreba


Kupus.net je dobitnik
Plakete RIWS Akademije
OSUP-a za 2006. godinu