naslovnica
kolumne
forum
kontakt

 

glazba
tri vile na objektu sreće
Za sve one koji čeznu za Jadranom utješna činjenica uvijek je bila da čeznu ionako za nečim predvidljivim. Jer doista - treba li mi baš taj Mediteran kakav je nekad bio, te predvidljive hotelske terase, te pjevačice koje vrte iste stihe svakoga dana, svake noći?
pročitaj cijeli tekst
anatomija ženske konstruktivnosti (13)
kad mozak na pašu ode...
... plavuše kolo vode? Ta vicovska dvojba nije mimoišla niti našu kolumnisticu, rasnu crnku, bez silikona u sisama i botoksa u obrazima, koja zna da se tipfeleri u Wordu ne brišu korektorom i koja je svoje klince dojila bez straha da će dobiti opekotine kad podgrije mlijeko.
pročitaj cijeli tekst
kazalište
novo viđenje eurokaza
arhiva
Može li prokušana receptura upaliti čak i ako gledate samo pola predstava i to s pola oka? I to ne zato što ste u kazalištu zaspali, a opreza radi spavate s jednim okom otvorenim! Za sve je kriv i zaslužan jedan doktor.


Kupus.net je dobitnik nagrade Zlatno radio za najbolji hrvatski web 2004.
  (powered by 101)

mikser
y€$.zgb


"Tragom zmijske košuljice"
Josip Mlakić
(V.B.Z., Zagreb, 2008.)


"Orašar" i "Alisa i Vivaldijeva četiri godišnja doba"
(Bulaja naklada, 2004. i 2005.)


Elfrida M. Mahulja
ida.bloger.hr


pročitaj cijeli tekst
Yes.Zgb na engleskom ili Jes.Zgb na hrvatskom, nova je promidžbena krilatica zagrebačke kulturne jeseni. Ta domislica Mirka Ilića, te promocija uglavnom onog što se u Zagrebu najesen ionako događa, stoji 800 tisuća kuna. Na brandu se ne štedi.
kazalište
prijatelji stari, gdje ste?
Ako ste propustili pogledati ih besplatno na Špancirfestu, sad imate priliku vidjeti TBF na otvorenju Festivala svjetskog kazališta - za 120 kuna! Ali neće to biti obični koncert, tvrdi se, već performans kreiran baš za festival uz čijeg se izbornika redatelja Ivicu Buljana i veže početak splitskih rappera. Najavljujući festival, organizatori su se višekratno pozivali na sintagmu "naš prijatelj". Preko Fabrea i Ostermeiera do Žižeka, ovaj festival identitet gradi na legitimitetu veličine. A prijateljstvo nema cijenu. Od jeftinog TBF-a do 220 kuna skupih ulaznica za ostale velike prijatelje.
in memoriam
riječi, riječi, riječi...
"Smrt Tomislava Ladana golemi je i nenadoknadiv gubitak za Hrvatsku kulturu, leksikografiju hrvatski jezik i jezikoslovlje", doslovce stoji u brzojavu sućuti koji je uputio ministar kulture Božo Biškupić. U zemlji u kojoj čak ni činovnici Ministarstva kulture ne znaju ispravno sročiti jedan najobičniji brzojav sućuti, odlazak glavnog ravnatelja Leksikografskog zavoda "Miroslav Krleža" doista jest jedan od tužnijih. Ladan, koji je otišao u 76. godini života, ostat će upamćen kao sinonim jezikoznalca, pojam hodajuće enciklopedije, čovjek savjeta i znanja. Hvala mu za sve njegove riječi.

Kupus.net je izdašno
financiran od strane Ministarstva kulture RH
i Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport Grada Zagreba


Kupus.net je dobitnik
Plakete RIWS Akademije
OSUP-a za 2006. godinu