naslovnica
kolumne
forum
kontakt
skandali
tko se boji miša još?

 

kazalište
vidra, međed i transvestiti
Kao svojevrsna uvertira u petstotu godišnjicu rođenja velikoga hrvatskog komediografa Marina Držića Vidre, održana je radionica studenata zagrebačke Akademije dramskih umjetnosti koji su pod vodstvom gospara Joška Juvančića uprizorili predstavu "Dum Marinu u pohode".
pročitaj cijeli tekst
kazalište / skandal
pinokio u kazalištima
U hrvatskom se teatru već duže vrijeme marljivo plete ogromno klupko laži. Zagrebačka kazališta, ponajčešće HNK, Gavella i Teatar Exit, krivotvore tekstove kazališnih kritičara ne bi li namamila publiku na predstave. Pinokija je za nos uhvatio Ivan Kralj.
pročitaj cijeli tekst
mikser
kućanstvo u muzeju
arhiva
Kuhinja i kupaonica, ekskluzivni teritorij žena, nisu time nevažniji cilj masovne industrije koja prepoznaje da ne padamo samo na funkciju, već i na izgled. Na izložbi "Esthétique Domestique“ u Gentu (Belgija) bio je Ivan Kralj.


Kupus.net je dobitnik nagrade Zlatno radio za najbolji hrvatski web 2004.
  (powered by 101)

likovnost
nakit kao arhitektura

NATJEČAJI U KULTURI I OKO NJE

Deadline 20. lipnja: Natječaj za predstave


"Mirna ulica, drvored"
Nada Gašić
(Algoritam, 2007.)


"Orašar" i "Alisa i Vivaldijeva četiri godišnja doba"
(Bulaja naklada, 2004. i 2005.)


"Pockets"
Karate
(Southern Records, 2004.
)


pročitaj cijeli tekst
Dok se politički neopredijeljena nacija dvoumi bi li se više smijala Kirinovu Jubitou ili Arlovićevu emajlu, pomalo nezapaženo prolaze šlamperaji kulturnih ministarstava koji se najlakše očituju upravo u toj nevjerojatnoj želji da se okarakteriziraju informatički pismenima. Tako već drugu godinu za redom Ministarstvo kulture Republike Hrvatske za natječaj za javne potrebe u kulturi nudi i mogućnost popunjavanja online prijavnice (uz pomoć "čarobnjaka"), ali ta putem weba poslana prijavnica ne vrijedi ništa ako se ujedno i ne isprinta te pošalje uobičajenom poštom. Hitrorez, nema što. Zagrebačko pak ministarstvo kulture u obrascu javnih potreba ne poznaje online časopise iako ih financira - od izdavača se traži procjena tiskarskih troškova ili prosječna naklada.
kazalište
performerska jesen
Novigradski Museo Lapidarium izložio je suvremeni autorski nakit Nenada Robana. Izložba "Adaptation" svojevrsni je povratak arhitekturi kao njegovoj trajnoj inspiraciji. Izložba autora za kojeg Goran Tribuson kaže da je lijen otići po ping pong lopticu kad mu odleti preko plota, ali mu nije muka skoknuti na Stonese u Rotterdam, može se pogledati do 23. kolovoza.
Zagreb će u rujnu dobiti pravu performersku jesen! Novi projekt Male performerske scene nazvan je "Umjetnost na ulice" i cilj mu je oživjeti ulice i trgove metropole koja zamre čim prestane neka manifestacija. Van perioda raznih festivala, izvedbeni bi program tako mogao postati sastavnim dijelom nove urbane gradske slike. Pozvani su svi izvedbeni umjetnici s područja kazališta, plesa, cirkusa i sličnih izričaja da svojom izvedbom apliciraju za financijsku stimulaciju na adresu [email protected].

NAGRADNA IGRA

Kupus.net
trenutačno
ne dijeli ništa.
A zašto?


Kupus.net je izdašno
financiran od strane Ministarstva kulture RH

Kupus.net je dobitnik
Plakete RIWS Akademije
OSUP-a za 2006. godinu