naslovnica
kolumne
forum
kontakt
kazalište
dva festivala u svetvinčentu

 

književnost / skandali
autori, dignimo glas!
Odlučna da stane na kraj od države financiranim robovlasnicima koji autorima "piju krv", Silvija Šesto otkriva nove detalje svoje sudbine, te poziva kolege književnike da ne žive u strahu, već također dignu svoj glas, kad ga već ne brane ministarstva i udruge.
pročitaj cijeli tekst
film
jan u sandale...
... Jan iz sandala. Nakon češkoga filmskog ciklusa u Tuškancu, na otvorenju novoga hrvatskoga filmskog festivala - Vukovar Film Festivala - pogledajte novi film Jirija Menzela "Služio sam engleskog kralja“. Prije nego što na Čehe naletite na moru, kopneno druženje predlaže Mica Perić.
pročitaj cijeli tekst
film / skandali
gackanje po govnima
arhiva
Iza "Tvornice misli", skupog kvazifilmića Vedrana Mihletića, stoji 180 tisuća kuna poreznih obveznika koji su mu, putem svojih opunomoćenika u Gradu Zagrebu i Ministarstvu kulture, platili da ih izvrijeđa. I to u prime time-u, molim.


Kupus.net je dobitnik nagrade Zlatno radio za najbolji hrvatski web 2004.
  (powered by 101)

likovnost
fotografkinje u grazu

NATJEČAJI U KULTURI I OKO NJE

Deadline 20. lipnja: Natječaj za predstave


"Najbolji na svijetu"
Zoran Krušvar
(Mentor i Sfera, 2005.)


"Orašar" i "Alisa i Vivaldijeva četiri godišnja doba"
(Bulaja naklada, 2004. i 2005.)


"Pockets"
Karate
(Southern Records, 2004.
)


pročitaj cijeli tekst
Gradić toliko malen da je čak i Festival plesa i neverbalnog kazališta dobio svenatkriljujuću web domenu svetvincenatfestival.com, dobit će uskoro još jedan festival, i to ni manje ni više - također posvećen plesu. Nakon što osmu godinu za redom Snježana Abramović iz Zagrebačkog plesnog ansambla organizira festival koji je u potpunosti brendirao ime ovog gradića u središtu Istre, Općina i Turistička zajednica odlučile su pokrenuti Grimani festival plesa s brojnim radionicama i partyjima na koje se ulaz plaća u eurima. Od 20. do 24.7. dakle na Abramovićkin, a od 2. do 5.8. na Općinin!
Izložba fotografija Marije Braut prva je u nizu šest uzastopnih samostalnih izložbi članica Fotokluba Zagreb koje se pod zajedničkim nazivom "III. Zagrebački ciklus" mogu sve do kraja godine razgledati u izložbenom prostoru Umjetničke udruge Dynamic Photo Art & Performance u Grazu. Marijina izložba može se vidjeti do 27. srpnja.
kazalište / skandal
pinokio u kazalištima
Na tržištu bivših jugoslavenskih zemalja pojavio se novi regionalni magazin - REZ. Naš je urednik za sljedeći broj ovog izdavačkog projekta Inicijative mladih za ljudska prava otpetljao ogromno klupko laži koje se u hrvatskim kazalištima već duže vrijeme marljivo plete, na štetu kazališnih kritičara i posebno kazališne publike. Zagrebačka kazališta, ponajčešće HNK, Gavella i Exit, krivotvore tekstove kazališnih kritičara ne bi li namamila publiku na predstave. Pinokija je za nos uhvatio Ivan Kralj.
pročitaj cijeli tekst

NAGRADNA IGRA

Kupus.net
trenutačno
ne dijeli ništa.
A zašto?


Kupus.net je izdašno
financiran od strane Ministarstva kulture RH

Kupus.net je dobitnik
Plakete RIWS Akademije
OSUP-a za 2006. godinu