naslovnica
kolumne
forum
kontakt

 

mikser
qu'est queer c'est?
Queer Zagreb svojim je četvrtim izdanjem potaknuo pažnju i šire medijske scene. Prihvaćen kao relevantna smotra suvremene queer umjetnosti, festival je uspio učiniti veliki korak naprijed ili, bolje reći, potaknuti javnost da isti učini.
pročitaj cijeli tekst
anatomija ženske konstruktivnosti (5)
oteti flomaster
Jednoga crnog dana nestao je Jasminin crveni flomaster za CD-e. Zvati 92? Prijaviti krađu? Tko bi mogao biti toliki drznik? Hoće li poslati psa u šinteraj? Hoće li klince poslati u dječji dom? Pravo je čudo do kojih je sve otkrića tog dana došla. Ma sigurno je i Tesla nekoć imao crveni flomaster.
pročitaj cijeli tekst

NATJEČAJI U KULTURI I OKO NJE

Deadline 15. svibnja: Natječaj za video umjetnike
Deadline 19.svibnja: Natječaj za operne pjevače NOVO!!!
Deadline 20. svibnja: Natječaj za bendove
Deadline 30. svibnja: Natječaj za likovne umjetnike
Deadline 31. svibnja: Natječaj za školu dokumentarnog filma
Deadline 31. svibnja: Natječaj za mlade umjetnike (različita područja)
Deadline 1. lipnja: Natječaj za eksperimentalni film i video
Deadline 20. lipnja: Natječaj za izložbe
Deadline 15. srpnja: Natječaj za filmove u jednom kadru
Deadline 31. srpnja: Natječaj za fotografije NOVO!!!
Deadline 1. rujna: Natječaj za predstave

glazba
mormoni i amiši
arhiva


"Lolita u Teheranu"
Azar Nafisi
(Naklada Ljevak, 2005
.)

"Orašar" i "Alisa i Vivaldijeva četiri godišnja doba"
(Bulaja naklada, 2004. i 2005.)


"Pockets"
Karate
(Southern Records, 2004.
)


Dubrovačka Galerija Otok Art radionice Lazareti domaćin je izložbe apel plakata "Identify!". Autor plakata je kreativni tim Ideologija iz Sarajeva, a na njima se nalazi dvadeset odjevnih predmeta žrtava genocida u Srebrenici. Izložba koja otvara problem identiteta i identifikacije završava 14. svibnja.
pročitaj cijeli tekst
Prijateljice Perić-Bodrožić donose (postmodernistički?) osvrt na koncert grupe Calexico održan u dvorani Pauk, u Zagrebu. Beogradu, Sarajevu, Ljubljani? Hm, pitajte mormonsko-amiške lidere ove španjolsko-kanadske grupe.


Kupus.net je dobitnik nagrade Zlatno radio za najbolji hrvatski web 2004.
  (powered by 101)

likovnost
predmeti srebreniceNAGRADNA IGRA
Kupus.net i Fraktura dijele
dvije knjige
Ceesa Nootebooma

"Kako biti Europljanin?"

kazalište
traže se nove cirkuske predstave
Festival novog cirkusa u studenom će doživjeti svoje drugo zagrebačko izdanje. Mala performerska scena stoga je raspisala natječaj za predstave koje će se izvesti na novom međunarodnom susretu suvremenog cirkusa. Za sudjelovanje se mogu prijaviti profesionalne i amaterske cirkuske, kazališne, plesne ili performerske skupine koje apliciraju predstavom novog cirkusa, a festival će financirati izvedbe njihovih premijera. Ovogodišnji FNC fokusirat će se na fizikalnu odrednicu visine i uz nju pripadajuće elemente moći, te rezultirajuću društvenu diferencijaciju; ali bit će prihvaćene i ostale predstave ukoliko svojim kvalitativnim doprinosom nastavljaju razvoj hrvatskoga novog cirkusa.
pročitaj cijeli tekst natječaja
likovnost
kupite krumpir u galeriji
Nema ništa gore od kasnoga vraćanja s posla i spoznaje da su na tržnici prisutni samo štakori s krilima, zeleni momci sa šmrkovima i pognuti ljudi u prišivenim dronjcima. Za one koji voće i povrće s tržnice mogu promisliti kao umjetničko djelo multimedijalni umjetnik Vladimir Končar u Galeriji Ulupuh organizirao je izložbu fotografija, videa i (prodajnu izložbu) krumpira, inspiriranu životom tržnice. "Uvijek gladan pogled" prodaje krumpir sve do 15. svibnja, nakon čega se, ako što ostane neprodano, autoru smiješi prilično monoton jelovnik ove godine. Dođite, kupite i pomozite mu.