naslovnica
kolumne
kontakt

 

anatomija ženske konstruktivnosti (17)
hiperhipohondrija
Hipohondrija je bolest kojoj je glavni simptom osjećaj da smo bolesni. Točnije - ona je poremećaj kad se posve normalne tjelesne reakcije počnu tumačiti kao nenormalne i opasne za zdravlje. Naša je kolumnistica otkrila da su za hipohondriju najviše krivi liječnici!
pročitaj cijeli tekst
film
holivudska lajka
Mickey Rourke nikad neće dobiti Oscara. Akademijin crveni tepih prije svega legitimira film kao političku govornicu ili područje globalnog angažmana - angažirano stradanje pojedinca nije mu važno osim ako nije vezano uz kongres CIA-e ili putovanje prvog čovjeka na Mjesec.
pročitaj cijeli tekst
mikser
crtica o lenjinu
arhiva
Dok mali slavenski narodi sa svojevrsnim katarzičnim žarom ruše vlastite povijesne spomenike, Amerika je pojednostavnila vizne režime za krupni otpad istočnoeuropskih civilizacija. Lenjina je posjetila Nataša Bodrožić.


Kupus.net je dobitnik nagrade Zlatno radio za najbolji hrvatski web 2004.
  (powered by 101)

Festival plesa i neverbalnog kazališta Svetvinčenat
24.-28.7.2009.

književnost
brzo tkanje


"Bijeg od budućnosti"
Darko Lukić
(Profil, Zagreb, 2008.)


"Orašar" i "Alisa i Vivaldijeva četiri godišnja doba"
(Bulaja naklada, 2004. i 2005.)


Bookeraj
bookeraj.blog.hr


pročitaj cijeli tekst
skandal
ministrovi veliki i mali
književnost
zaradite pišući za glas koncila
Dugo se čekalo na objavu rezultata potpora javnih potreba u kulturi RH na području tzv. novomedijskih kultura. I kad se Ministarstvo konačno udostojilo iste objaviti, pokazalo je više nego otvoreno sramotan stav da je cijeli taj sektor zapravo "javno nepotreban". Umjesto lanjskih 5,6 milijuna, ovom je sektoru mahom nezavisnih kulturnih radnika dodijeljeno bijednih 4,2 milijuna kuna, što je smanjenje za 25 posto. Oni milijunima ionako bogatiji sektori kao što su kazalište, muzeji, glazba ili časopisi rezani su za 5 do 9 posto, čime su tzv. novi mediji očito odabrani kao "najlakše" žrtveno janje "krize". Ministre, baš ste na pravima našli štedjeti!
Knjiga "Tkanje života" Zagrepčanke godine Mirjane Krizmanić postala je najbrže prodavani naslov svih vremena na hrvatskom tržištu. U samo dva mjeseca Profil je tiskao je već šest izdanja, iliti 30 tisuća primjeraka ovog self-help priručnika.
Dok čak i iz njezinih vlastitih redova dolaze kritike da bi katolička Crkva u Hrvatskoj trebala transparentnije voditi svoje javne financije, koje su obilato potpomognute i iz državnoga proračuna, Glas koncila nije mario za priče o recesiji. Ta novinsko-izdavačka kuća odlučila je raspisati književni natječaj koji će V.B.Z.-u i T-portalu oduzeti epitet "najunosniji". Jer ne samo da će Glas koncila najbolji neobjavljeni roman nagraditi sa 100 tisuća kuna, već će i drugoplasiranom u škrabicu ubaciti 40 tisuća, a trećeplasiranom trideset! Jedini je uvjet da roman mora promicati "kršćanske vrijednosti u univerzalnom smislu". Rukopise pod šifrom treba do 6. listopada poslati na adresu: Glas Koncila, Kaptol 8, 10000 Zagreb, s naznakom "Natječaj za roman"

Kupus.net je izdašno
financiran od strane Ministarstva kulture RH
i Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport Grada Zagreba


Kupus.net je dobitnik
Plakete RIWS Akademije
OSUP-a za 2006. godinu