naslovnica
kolumne
forum
kontakt

 

likovnost
o velikim i malim ljudima
U francusku smo prijestolnicu poslali Natašu Bodrožić ne bi li dokučila čime to Ron Mueck, taj graditelj začudne i često zastrašujuće skulpturne hiperrealistike, fascinira i intrigira kulturnu, ali i širu javnost.
pročitaj cijeli tekst
film
hrvoje hribar omastio brk
Brk iz romana Ante Tomića i njegov vlaško-dinaridski, živi, sočni, duhoviti govor rezultirali su, uz odličnu Hribarovu režiju i izvrstan nastup većine glumica i glumaca napokon preokretom u hrvatskoj kinematografiji. Jer što je kinematografija bez brkova, pita se Boris Rašeta.
pročitaj cijeli tekst

NATJEČAJI U KULTURI I OKO NJE

Deadline 15. siječnja: Natječaj za performanse
Deadline 15. siječnja: Natječaj za video umjetnike
Deadline 15. siječnja: Natječaj za radionicu dokumentarnih filmova
Deadline 15. siječnja: Natječaj za scenografe, kostimografe i video artiste
Deadline 15. siječnja: Natječaj za predstave
Deadline 16. siječnja: Natječaj za filmove NOVO!!!
Deadline 20. siječnja: Natječaj za amaterske filmove
Deadline 30. siječnja: Natječaj za književnike NOVO!!!
Deadline 10. veljače: Natječaj za studente arhitekture

kazalište
novogodišnja svadba
arhiva


"Orašar" i "Alisa i Vivaldijeva četiri godišnja doba"
(Bulaja naklada, 2004. i 2005.)


"Ljudi iz Želara"
Kveta Legatova
(Disput, 2004
.)

"Pockets"
Karate
(Southern Records, 2004.
)


Trajanje izložbe fotografija Stanka Abadžića "Na naslovnoj strani" u zagrebačkoj Galeriji Meandar Media produženo je do 24. siječnja. Izložene su umjetnikove fotografije s naslovnica Meandrovih izdanja.
pročitaj cijeli tekst
Predstava "Nomad: ponoči je nebo neskončno" oduševila je publiku Cankarjeva doma kao izvrstan način za doček nove godine - artistička priča o svadbenim običajima i vječnom traganju za ljubavi opravdala je očekivanja i najljenjih pljeskača.


Kupus.net je dobitnik nagrade Zlatno radio za najbolji hrvatski web 2004.
  (powered by 101)

likovnost
produženi abadžić

humanitarna akcija
u sedam dana prikupljeno 7 kuna!

U prvih sedam dana humanitarne akcije "Za ona dobra stara vremena" za dobrovoljni mirovinski fond (treći stup) hrvatske pjevačice, TV voditeljice i babysitterice Sanje Doležal prikupljeno je nevjerojatnih sedam kuna, čime su Hrvati dobra srca porušili sve rekorde kad je o humanitarnim akcijama riječ. Najvelikodušniji doprinos ovoj akciji, koja želi osvijestiti teški položaj hrvatskih umjetnika kojima država nevoljko plaća doprinose, a oni sami nemaju ni za nove skije, dao je stanoviti Tomislav Jakopec koji je donirao čak pet kuna! Ostala dva uplatitelja (svaki po kunu) jesu Had-Mentor d.o.o. i televizijska emisija Red Carpet koji su pokazali da nije bitna količina, već namjera. S obzirom na nevjerojatno veliki interes, akcija se nastavlja! Odvojite i vi za one kojima je to najpotrebnije!
film
ormar s greškom
Mala Lucy prva je zakoračila u svijet s one strane ormara. I to je dobro. Dobro je i što je s druge strane zgođušni faun te neodoljiva Bijela vještica. Dobro je što lav Aslan vabi da ga mekog opipate i u njegovoj se grivi ugnijezdite. Vizualno ispeglani film pati, međutim, od potpuno površnog buđenja gledateljske empatije. Bože dragi, pa propada cijeli jedan svijet! Zašto nam je svejedno? Jesu li "Kronike iz Narnije" tek prezentacija novih tehnoloških dostignuća ili bi mogle biti i više od tek gledljivog filma?
pročitaj cijeli tekst
pročitaj stare tekstove