naslovnica
kolumne
kontakt

 

mikser
queer vs. fašizam
Biljana Kosmogina, beogradska književnica, performerica i publicistkinja, (ne)okrunjena queer kraljica ex-Yu regije, sudionica nedavno završenih queer festivala u Beogradu i Sarajevu, sumira utiske i govori o nemilim napadima ekstremista na organizatore i sudionike.
pročitaj cijeli tekst
anatomija ženske konstruktivnosti (14)
mr. frizura i mrs. jacuzzi
Izlizane stranice novina, usporedive možda još samo s frizurom jet-settera Ante Gotovca, ponosni su spomenik sposobnosti da kao nacija gutamo ama baš sve što servira žuti tisak. Jasmina Trifunović nije mogla odoljeti pisati o bračnom paru koji ju svako jutro dočeka u novootvorenoj pašteti.
pročitaj cijeli tekst
film
dok nas ispuh ne rastavi
arhiva
Ljubav prema silikonskoj ljepotici okosnica je komedije "Lars and the Real Girl" koja je u kina privukla tinejdžere željne humora američkih pita. Za njih "glup film", za našu je Micu nježna i bolno lijepa drama o osamljenosti.


Kupus.net je dobitnik nagrade Zlatno radio za najbolji hrvatski web 2004.
  (powered by 101)

kazalište
tri generacije, pokret


"Možeš malo glasnije?"
Renata Valentić
(Meandar, 2007.)


"Orašar" i "Alisa i Vivaldijeva četiri godišnja doba"
(Bulaja naklada, 2004. i 2005.)


Irena Luksic
irenaluksicstory.blog.hr


pročitaj cijeli tekst
Plesna udruga Puls ima novu predstavu. U "Autoportretima" Katarine Đurđević tri plesačice, tri različite generacije, pretaču svoj autobiografski materijal u pokret. Izvedbenu postavu čine Adrijana Barbarić Pevek, Anja Đurinović i Ivančica Janković.
skandal
nazovi m.m.d. radi zločina
anatomija ženske konstruktivnosti (15)
kuja mi je u glavi
Pravo na Grad i Zelena akcija još su jednom pružili otpor otimačini javnog prostora. Nakon Grada Zagreba, prvi put je kao dio organiziranog pothvata snažno apostrofirano i Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva. Omotavši zgradu ministarstva žutom trakom s natpisom "Mjesto zločina", aktivisti su upozorili da Zagrebom vlada "esdepeovsko-hadezeovska građevinska klijentela", a institucije sustava služe kriminalnoj devastaciji. "Cvjetni trg" Hoto grupe i "Ban centar" IGH (gdje ministrica ima dosta dionica) spojene su posude, tvrde aktivisti - Grad izdaje dozvole za projekte, ministarstvo ih potvrđuje. Ovce pojedene, vukovi siti, rekli bismo.
Naša kolumnistica dijeli spavaću sobu s jednom gospođom iz reklame. Šta sobu? Dijele isti krevet. Ona što Jozu zivka da će joj serija pa da brzo postavi antenu, i njoj viče cijele dane i noći, direkt u uho. Kako li je kuja samo tamo dospjela? I kako kuje uopće dospiju u naše glave? U novom nastavku kolumne "Anatomija ženske konstruktivnosti" Jasmina Trifunović ispovijeda svoja naivna nasjedanja na marketinške trikove.
pročitaj cijeli tekst

Kupus.net je izdašno
financiran od strane Ministarstva kulture RH
i Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport Grada Zagreba


Kupus.net je dobitnik
Plakete RIWS Akademije
OSUP-a za 2006. godinu