naslovnica
kolumne
forum
kontakt
likovnost
mikronarativi

 

mikser
pozdrav iz moldavije
Moldavija, zemlja s onu stranu zavjese, zemlja iz koje ni vizionari bez viza mrdnuti prelako ne mogu, privukla je našu Natašu Bodrožić koja je za nju prvi put čula dok je još "Dinastija" igrala na našim televizorima u boji.
pročitaj cijeli tekst
anatomija ženske konstruktivnosti (7)
govno na maksimirskom...
Novi izmetni ispad Dinamova čelnika još se nije ni razvjetrio, a Jasmina je, kao dama koja drži do higijene, s kvačicom na nosu istresla očaj nad medijima kojima govnonosci, čak i kad ih etiketiraju, predstavljaju glavni materijal od kojeg žive, dišu i dakako - jedu.
pročitaj cijeli tekst
mikser
kućanstvo u muzeju
arhiva
Kuhinja i kupaonica, ekskluzivni teritorij žena, nisu time nevažniji cilj masovne industrije koja prepoznaje da ne padamo samo na funkciju, već i na izgled. Na izložbi "Esthétique Domestique“ u Gentu (Belgija) bio je Ivan Kralj.


Kupus.net je dobitnik nagrade Zlatno radio za najbolji hrvatski web 2004.
  (powered by 101)

kazalište
utrka za gavellom

NATJEČAJI U KULTURI I OKO NJE

Deadline 20. lipnja: Natječaj za predstave


"Lov na divlju ovcu"
Haruki Murakami
(Vuković & Runjić, 2006.)


"Orašar" i "Alisa i Vivaldijeva četiri godišnja doba"
(Bulaja naklada, 2004. i 2005.)


Nepoznati pjesnik
pjesmeomirni.blog.hr


pročitaj cijeli tekst
Oktobarski salon, koji doduše zaviruje malo u rujan (počeo je 29.9.), a ni studenoga se neće brzo uplašiti (završava 11.11.), najveća je beogradska smotra suvremene likovne umjetnosti, a proteklih se godina transformirao i u jedno od vodećih regionalnih art događanja. Zavidnom statusu kumovao je i hrabri izbor kustosa koji su u Srbiju katkad doputovali s već krcatim kovčegom kontroverze, a uspješan niz koncepcija u 48. bi izdanju Salona trebao nastaviti Lorand Hegyi, mađarski povjesničar umjetnosti na radu u Francuskoj. Preporučuje Nataša Bodrožić.
Jedan od najvećih i najutjecajnijih filmaša Ingmar Bergman ukazuje se do početka studenoga kroz filmski ciklus u zagrebačkom kinu Tuškanac. Švedski bog sudbonosnog filmskog trenutka, koji je prije srpanjske smrti režirao ukupno 62 filma, hrvatsku će publiku ovom prilikom častiti naslovima kao što su "Sedmi pečat", "Divlje jagode", "Krici i šaputanja" te drugim filmskim vrpcama koje su ostavile trag. Odlazak na Tuškanac preporučuje Mica Perić.
Od 12. do 27. listopada održavaju se 22. Gavelline večeri. U trenutku u kojem se Marin Blažević, novi ITD-ov umjetnički voditelj, sprda s Gavellinom kampanjom u kojoj bi se, u fotelju s tabletićem, gledatelj u kazalištu trebao osjećati kao kod kuće, Gavella oštro želi dokazati da to ne mora nužno biti - dosađujući se. Prikazano će biti petnaest predstava, između kojih se dvanaest po izboru Željke Turčinović natječe za nagradu "Branko Gavella". Uz hrvatsko glumište, predstavit će se i ona iz Novog Sada, Ljubljane i Pečuha.
pročitaj cijeli tekst
pročitaj cijeli tekst
film
bog trenutka

NAGRADNA IGRA

Kupus.net
trenutačno
ne dijeli ništa.
A zašto?


Kupus.net je izdašno
financiran od strane Ministarstva kulture RH

Kupus.net je dobitnik
Plakete RIWS Akademije
OSUP-a za 2006. godinu