naslovnica
kolumne
forum
kontakt
mikser
oprez! umjetnik na putu

 

kazalište
s dubrovačke strane
Predstava "S druge strane" Nataše Rajković i Bobe Jelčića briljantni je uradak koji vraća vjeru u domaće kazalište. Izabrana za Dubrovačke ljetne igre, trebala bi biti model i za buduće festivalske koncepcije, ako već nije moguće imati učestaliju vlastitu produkciju te kvalitete.
pročitaj cijeli tekst
kazalište / skandal
rem u zadru!
Prepoznatljiva vizura zadarskoga Foruma postala je labirintom za električne autiće. Jacques Houdek mijenja festivalske satnice. U antičkoj Saloni snimaju se pornići. Obuzima li nas kultura šećerne vate i kokica, te zašto ne marimo za (mal)tretiranje kulturnog dobra?
pročitaj cijeli tekst
mikser
kućanstvo u muzeju
arhiva
Kuhinja i kupaonica, ekskluzivni teritorij žena, nisu time nevažniji cilj masovne industrije koja prepoznaje da ne padamo samo na funkciju, već i na izgled. Na izložbi "Esthétique Domestique“ u Gentu (Belgija) bio je Ivan Kralj.


Kupus.net je dobitnik nagrade Zlatno radio za najbolji hrvatski web 2004.
  (powered by 101)

likovnost
konj na jakuševcu

NATJEČAJI U KULTURI I OKO NJE

Deadline 20. lipnja: Natječaj za predstave


"Lijepi i prokleti"
Damir Radić
(NCL Media Grupa, 2007.)


"Orašar" i "Alisa i Vivaldijeva četiri godišnja doba"
(Bulaja naklada, 2004. i 2005.)


Sisajed
sisa.blog.hr


pročitaj cijeli tekst
Zagrebačke ulice i trgovi dobile su novi prometni znak. Trg bana Jelačića, Preradovićev trg i Tkalčićeva ulica ove jeseni postaju svojevrsni performerski trokut - mjesta konstantne kulturne proizvodnje na otvorenom. Samo u rujnu na ovim će se lokacijama u večernjim satima izvesti čak 56 predstava. Ovaj nefestivalski koncept koji računa Zagreb učiniti gradom uličnog teatra osmislila je Mala performerska scena, a podržali brojni umjetnici s područja plesa, kazališta, cirkusa i drugih interdisciplinarnih formi. Zbog njihova ogromnog entuzijazma, a potom i simbolične financijske potpore Ureda za kulturu, 10. rujna zagrebačke ulice su dobile novo lice - performersko.
kazalište / skandali
potpuna pomrčina pod krovom hnk
"U potrazi za izgubljenim prostorom" naziv je izložbe Ivana Obsiegera u zagrebačkoj galeriji Zlatni konj. Ta manje poznata galerija otvorena je nedjeljom i srijedom od 9 do 14, na jakuševačkom Sajmu automobila.
Festival svjetskog kazališta otvoren je predstavom "Smrt trgovačkog putnika" Luca Percevala. No prije same predstave na pozornici su se ukazali umjetnički voditelji Dubravka Vrgoč i Ivica Buljan te drhtavim glasom pozdravili premijera Ivu Sanadera sa suprugom te sve ostale političare. Onda se Buljan zagrcnuo, nakon komešanja publike pozdravio promptno i sve ostale, te ustupio mikrofon sveprisutnom Milanu Bandiću kojeg ismijani govor s otvorenja PIF-a očito nije pokolebao da i dalje floskulama otvara kulturne priredbe. Malo peviše lokalnog podilaženja za festival koji se želi zvati svjetskim. No da se vratimo predstavi... Oh, nema više mjesta. No važno je da smo spomenuli ono najbitnije. Zbog koga uopće i možemo biti kazališno sretni.

NAGRADNA IGRA

Kupus.net
trenutačno
ne dijeli ništa.
A zašto?


Kupus.net je izdašno
financiran od strane Ministarstva kulture RH

Kupus.net je dobitnik
Plakete RIWS Akademije
OSUP-a za 2006. godinu