naslovnica
kolumne
forum
kontakt
kazalište / skandali
gospodar prstenova

 

književnost / skandali
autori, dignimo glas!
Odlučna da stane na kraj od države financiranim robovlasnicima koji autorima "piju krv", Silvija Šesto otkriva nove detalje svoje sudbine, te poziva kolege književnike da ne žive u strahu, već također dignu svoj glas, kad ga već ne brane ministarstva i udruge.
pročitaj cijeli tekst
likovnost
samo smo dva muška
Laureat "Radoslava Putara", Vedran Perkov, izravno se obraća i peteročlanom ženskom žiriju. Jedini je branitelj muškaraca i u postavi finalista pa se Perkov našao u specifičnoj poziciji da brani manjinu. I brani je visokim falusoidnim oblikom s Putarovom bistom na vrhu.
pročitaj cijeli tekst
film / skandali
gackanje po govnima
arhiva
Iza "Tvornice misli", skupog kvazifilmića Vedrana Mihletića, stoji 180 tisuća kuna poreznih obveznika koji su mu, putem svojih opunomoćenika u Gradu Zagrebu i Ministarstvu kulture, platili da ih izvrijeđa. I to u prime time-u, molim.


Kupus.net je dobitnik nagrade Zlatno radio za najbolji hrvatski web 2004.
  (powered by 101)

likovnost
zadar u puli

NATJEČAJI U KULTURI I OKO NJE

Deadline 20. lipnja: Natječaj za predstave


"Dva"
Igor Večerina
(Manufaktura, 2005.)


"Orašar" i "Alisa i Vivaldijeva četiri godišnja doba"
(Bulaja naklada, 2004. i 2005.)


"Pockets"
Karate
(Southern Records, 2004.
)


pročitaj cijeli tekst
Nismo mogli odoljeti i ne uvrstiti ovu priču pod rubriku "Kazalište". Iako je Dikanova objava razvoda u HRT-ovoj emisiji "Otvoreno" postala multimedijalni performans koji je na YouTube-u u roku jednoga dana pogledalo više od 26 tisuća ljudi, farsa javnog bacanja vjenčanog prstena nastavila se objavom popisa nevraćene odjeće Vlatke Pokos iz kojeg je vidljivo da žena ima više bundi nego gaćica. U cijeloj brakorazvodnoj sapunici, nad kojom se zgražaju društveni kritičari, neokrznut je prošao Mislav Bago, taj mali Gollum s posebnim osjećajem za privatno i javno. Komentira Boris Rašeta.
Šesnaest umjetnika, članova zadarskog HDLU-a, uglavnom slikara i kipara, izložilo je svoje radove u pulskoj Galeriji MMC Luka. Do 13. lipnja mogu se tako pogledati radovi Vanja Relje, Senke Radić, Borislava Brzića, Vladimira Medanića, Adama Marušića i dr.
skandal
vatreni početak cesta
pročitaj cijeli tekst
U noći s nedjelje na ponedjeljak zapaljen je "Piramidalni dinamizator", likovna instalacija koju su akademske umjetnice Ika Peraić i Tajana Šiždrak postavile na Trg bana Jelačića kao dio programa upravo startalog uličnog festivala Cest is d'Best. Žuta piramida u sebi je sadržavala ljuljačku na kojoj su se Zagrepčani tijekom festivala trebali opuštati u specifičnom obliku umjetničke terapije, ali sada je pod banom ostalo samo zgarište. "Sad znamo zašto su ih Egipćani radili od kamena", prokomentirao je Pajo ovaj vandalski čin uništenja jedne urbane instalacije.

NAGRADNA IGRA

Kupus.net
trenutačno
ne dijeli ništa.
A zašto?


Kupus.net je izdašno
financiran od strane Ministarstva kulture RH

Kupus.net je dobitnik
Plakete RIWS Akademije
OSUP-a za 2006. godinu