naslovnica
kolumne
forum
kontakt
film
dezorijentirani kompas

 

anatomija ženske konstruktivnosti (10)
hrvatska poštanska banda
Jasmini Trifunović ponovno se digla kosa na glavi. Ne, nije bila kod frizera, već u banci. Hrvatskoj poštanskoj banci. U potrazi za zagubljenom božićnicom, na šalteru banke zahtijevala je vlastiti novac. Izgubila je dobrih sat vremena, ali ponos je ionako nemjerljiv u valuti.
pročitaj cijeli tekst
mikser
pozdrav iz ukrajine II.
Očiju uprtih prema Crnome moru, koje je, kaže, zaista crno, Kupusova suradnica Nataša Bodrožić svoje je ukrajinsko proputovanje završila u Odessi, milijunskom gradu kojem tepaju i da je "mali Pariz". Svejedno, tamo i za Zagreb kažu da je "daleko u Europi".
pročitaj cijeli tekst
glazba
velika, zavodljiva i skupa
arhiva
uliette Gréco pjevala je u Lisinskom. Slavna šansonijerka, družica Sartreova i Prevertova, podsjetila je Kupusova izvjestitelja i na francusku filozofsku doktrinu o kulturi dostupnoj svima. Za 250-350 kuna, dakako.


Kupus.net je dobitnik nagrade Zlatno radio za najbolji hrvatski web 2004.
  (powered by 101)

kazalište
60-godišnji mladac


"Cipele za padanje"
Lada Puljizević
(Izdavački centar Rijeka., 2006.)


"Orašar" i "Alisa i Vivaldijeva četiri godišnja doba"
(Bulaja naklada, 2004. i 2005.)


Bitke kroz povijest
asboinu.blog.hr


pročitaj cijeli tekst
Fantasy roman se izgleda ne može napisati a da nije barem trilogija. Tako i filmski fantasy pretpostavlja sagu u nastavcima. Tada i novac stiže u nastavcima. Ako sudimo po startnom mrcvarenju Pullmanove knjige, redatelj "Zlatnog kompasa" Chris Weitz odlučio je snimiti nanizanku dulju od Potter serijala. Pauzu između knjiških činova pretvorio je u filmski finale, potencirajući vlastiti osjećaj za dinamiku koji poznavateljima knjige možda i neće biti drag. Film i knjigu pročitao je Mladen Končar.
mikser
presušila močvara
Zagrebačko kazalište mladih slavi 60 godina postojanja. Obljetnica će biti obilježena 29. ožujka premijerom novoga autorskog projekta Renea Medvešeka "Najbolja juha! Najbolja juha!". Slavljenička predstava nadahnuta je likom i djelom Vlade Kristla.
Udruženje za razvoj kulture objavilo je zatvaranje kluba Močvara. Nepotpisivanje ugovora s Gradom Zagrebom te nedavno negativno izvješće Povjerenstva za kontrolu prostora u vlasništvu grada Zagreba, okolnosti su koje su prelile čašu Močvarina strpljenja. Situacija je, kažu, "neizdrživa" te je u ovakvim uvjetima "nemoguće nastaviti s radom". Svečano stavljanje ključa u bravu dogodit će se 11. svibnja, a na oproštajki će svirati Let3.
počitaj cijeli tekst

NAGRADNA IGRA

Kupus.net
trenutačno
ne dijeli ništa.
A zašto?


Kupus.net je izdašno
financiran od strane Ministarstva kulture RH
i Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport Grada Zagreba


Kupus.net je dobitnik
Plakete RIWS Akademije
OSUP-a za 2006. godinu