naslovnica
kolumne
forum
kontakt

 

likovnost
bodypainter grace jones
Oko njega su se nekad motali Andy Warhol, Grace Jones i Madonna, a ovih dana na milanskoj izložbi - Jasna Rausavljević. "The Keith Harring Show" retrospektiva je umjetnika koji je umro od side, ali mu kult i dalje živi.
pročitaj cijeli tekst
anatomija ženske konstruktivnosti (4)
ma kakva erin brokovich?

Naša lijena kolumnistica udostojila se napisati novu kolumnu. Ne iz radne navike, već zato da se pohvali kako je postala međunarodna zvijezda o kojoj su pisale brojne press agencije. Jasmina Trifunović na jednoj je njemačkoj blagajni izvojevala kusur, na svoj osobeni način.

pročitaj cijeli tekst

NATJEČAJI U KULTURI I OKO NJE

Deadline 15. veljače: Natječaj za lutkarske predstave
Deadline 15. veljače: Natječaj za trijenale grafike
Deadline 28. veljače: Natječaj za izdavanje knjiga
Deadline 28. veljače: Natječaj HAZU-a
Deadline 1. ožujka: Natječaj za koreografe NOVO!!!
Deadline 1. ožujka: Natječaj za predstave NOVO!!!

kazalište
i u liftu se može izgubiti
arhiva


"Misli..."
David Lodge
(Vuković&Runjić, 2005
.)

"Orašar" i "Alisa i Vivaldijeva četiri godišnja doba"
(Bulaja naklada, 2004. i 2005.)


"Pockets"
Karate
(Southern Records, 2004.
)


Branka Radonić jedna je od troje mladih zagrebačkih likovnih umjetnika, sklonih slikarskom istraživanju, koji izlažu svoje radove u varaždinskoj Galeriji Zlati ajngel. Vjeran Cengić i Gordan Orešić muški je autorski dio ove skupne izložbe koja je otvorena do 19. veljače.
pročitaj cijeli tekst
Iako je Larisa Lipovac na svečani dan premijere "Lifta" domjenkom zapravo slavila i vlastiti rođendan, pri izboru između dviju predstava (druga je "Sjeme" Tamare Curić) čestitke je ipak zaradila "manja" slavljenica, drži Ivan Kralj.


Kupus.net je dobitnik nagrade Zlatno radio za najbolji hrvatski web 2004.
  (powered by 101)

likovnost
troje u varaždinu

film
ko to tamo jebe?
Film je s veseljem dočekala publika Zagreb Film Festivala, a potom i ona kluba Močvare. U međuvremenu "Made in Serbia" kultni status doživljava i u pirat-disk sferama. Nešto najbolje iz domene amaterskoga srpskog trasha proteklog desetljeća moralo je doći i pred oči Ivane Perić koja je, s nemalim zakašnjenjem, ali ogromnim oduševljenjem, napisala prikaz ovog jebenog filma. Diplomski rad Mladena Đorđevića dokumentarac je o srpskoj porno "industriji", tom čudesnom polusvijetu u kojem se moraš naguziti da ne bi bio jeben.
pročitaj cijeli tekst

književnost
mačke osvojile goranovo proljeće

Prije svih, čak prije i od službenih internet stranica SKUD-a "Ivan Goran Kovačić", Kupus.net doznaje tko je ovogodišnji dobitnik nagrade "Goran za mlade pjesnike". Riječ je o Branislavu Oblučaru (27), bjelovarskom pjesniku te diplomiranom profesoru komparativne književnosti i kroatistike. Ovaj talentirani stihotvorac, inspiriran mačkama, svoju je poeziju dosad objavljivao u Zarezu, Konturama, Godinama novim, Sentu, Aktu, a s Boškom Kuzmanovićem u srednjoj je školi 1997. objavio knjigu pjesama "Anđeli su pali na tjeme". Što je žiri 43. Goranova proljeća nagnalo da među 79 prijavljenih autora kao najboljeg izabere baš Branislava Oblučara, provjerite u dvjema njegovim pjesmama koje ekskluzivno objavljujemo.

NAGRADNA IGRA
Kupus.net i Celeber
poklanjaju vam knjige

F. Everett: Seksualni savjeti za djevojke

D. H. Sterry: Mlado meso

pročitaj pjesme