naslovnica
kolumne
forum
kontakt

 

likovnost
ladice pune vode
Grad na vodi lijep je materijal za razglednicu tijekom cijele godine. Marko Sjekavica razglednicu nam je poslao tijekom venecijanskog Biennalea, kad vizure grada postaju još razgledničnije, za razgledanje dakle.
pročitaj cijeli tekst
anatomija ženske konstruktivnosti (3)
imamo uršulu tolj!
Redoviti čitatelji kolumni Uršule Tolj morali su primijetiti zapanjujuću sličnost sa sadržajem kolumni naše Jasmine Trifunović. Kupusova heroina, ipak, ne spušta se na razinu na kojoj bi optuživala za plagijat. Uostalom, ona prezire chick lit. A Uršula neka samo i dalje surfa.
pročitaj cijeli tekst

NATJEČAJI U KULTURI I OKO NJE

Deadline 10. prosinca: Natječaj za studente arhitekture
Deadline 15. prosinca: Natječaj za dokumentarne filmove NOVO!!!
Deadline 15. prosinca: Natječaj za autorske koncepcije
Deadline 31. prosinca: Natječaj za književne večeri
Deadline 5. siječnja: Natječaj za plesače
Deadline 5. siječnja: Natječaj za koreografe i solo performere
Deadline 10. siječnja: Natječaj za pjesnike NOVO!!!
Deadline 10. veljače: Natječaj za studente arhitekture

kazalište
zašto volimo jabuke
arhiva


"Pop glazba iz Vittule"
Mikael Niemi
(AGM, 2005.)


"Pockets"
Karate
(Southern Records, 2004.
)


Damir Steinfl:
"Promiskuitet"
4.7.2005.-10.7.2005.

Do kraja godine izložba splitskog Arheološkog muzeja "Augusteum Narone" gostuje u Gliptoteci HAZU. Između ostalog, devet mramornih rimskih carskih kipova, blaga Narone iz prvoga stoljeća, dostupni su tako konačno i zagrebačkoj publici.
pročitaj cijeli tekst
Nedavno završeni Festival novog cirkusa pokazao je kako za kvalitetnu manifestaciju često nisu nužne velikodušne gradske i državne sise. Dakako, sise će se vjerojatno dogodine odriješiti, ali kvalitetan proizvod može postati kulturna činjenica i bez njih.


Kupus.net je dobitnik nagrade Zlatno radio za najbolji hrvatski web 2004.
  (powered by 101)

likovnost
carski kipovi u zg

mikser
od a do ž, etički

U Zagrebu je u Preradovićevoj 34 otvoren prvi dućan etički prihvatljivih proizvoda. Zajednički projekt Superheroes Shopa (žonglerska oprema i igračke) i Što čitaš? (knjižara i fairtrade shop) stvorio je lifestyle dućan koji nudi sve od aktivizma do žongliranja (od A do Ž). Autori ove zanimljive suradnje vodili su se idejom da je pri kupnji bitno znati cijeli proces proizvodnje, u kojim uvjetima rade ljudi koji proizvode, jesu li plaćeni i koliko, šteti li proizvodnja prirodi, kakva je kvaliteta proizvoda i slično.
likovnost
stari mačići se bacaju u odu

Od 9. do 11. prosinca Studentski centar u Zagrebu domaćin je osmog međunarodnog festivala stripa "Crtani romani šou". Organizator Radio 101 odlučio je ovogodišnjim izdanjem festivala posebno obilježiti sedamdeset godina hrvatskog stripa. Posjetitelji će u tri festivalska dana moći prisustvovati besplatnim predavanjima, strip radionicama, filmskim projekcijama, promocijama novih strip izdanja te izložbama, osim natječajnih radova, i stripova iz Modre laste te Smiba, ali i stripova starih mačaka i mačića koji su obilježili proteklih sedam desetljeća.