naslovnica
kolumne
forum
kontakt

 

likovnost
ubojstvo u kugli
Umjetnost traži raznolike načine razumijevanja stvarnosti. Ukoliko ste propustili selekciju suvremene umjetnosti ARS 06 u Kiasmi u Helsinkiju, Ivan Kralj donosi vam impresionistički zapis o prepariranim labudovima i ubojstvima u staklenim kuglama.
pročitaj cijeli tekst
film
klasici video umjetnosti
Nataša Bodrožić donosi priču o video-umjetnosti, izložbi video-radova iz poznate kolekcije Pierrea Hubera, nažalost ne kod nas. Ovdje se, doduše, ne radi o eksperimentalnom videu, već radovima koji se mogu označiti klasicima video umjetnosti.
pročitaj cijeli tekst

NATJEČAJI U KULTURI I OKO NJE

Deadline 10. listopada: Natječaj za Festival prvih
Deadline 16. listopada: Natječaj za strip
Deadline 18. listopada: Natječaj za koreografe

Deadline 20. listopada: Natječaj za idejno rješenje NOVO!!!

mikser
može li ih šleper povući?
arhiva


"Posljednji dani panka"
Gordan Nuhanović
(Profil, 2006.
)

"Orašar" i "Alisa i Vivaldijeva četiri godišnja doba"
(Bulaja naklada, 2004. i 2005.)


"Pockets"
Karate
(Southern Records, 2004.
)


Do 13. listopada u galeriji Općinske vijećnice u Omišlju postavljena je izložba akademskog kipara Damira Mataušića pod nazivom "Medalje i male plastike". Izložbom se slavi stoljeće turizma općine Omišalj.

pročitaj cijeli tekst
Zahvaljujući “Cargo Sofia-Zagreb”, predstavi mobilnog kazališta u preuređenom kamionu hladnjači, o Urban Festivalu raspisali su se i mainstream mediji. Može li ga šleper izvući na vidjelo dana, pita se Nataša Bodrožić.


Kupus.net je dobitnik nagrade Zlatno radio za najbolji hrvatski web 2004.
  (powered by 101)

likovnost
slave stoljeće turizma

film
almodovar se vratio
Ime brand ponovno se nalazi na odjavnim rolama hrvatskih kino dvorana. Novi film Pedra Almodovara zove se "Volver" ("Vraćam se") i obilježen je neobičnom toplinom povratka. Sav obojen u crveno jer, smatra redatelj, sve su zaista konačne stvari upravo te boje, on pleše između izlivene krvi i nanesenog ruža za usne. Ženski film, film bez muškaraca, otišla je pogledati Nataša Bodrožić, kao preventivu jesenske melankolije.
pročitaj cijeli tekst
kazalište
victoria beckham u zkm-u
Premijerom predstave "Victoria Beckham ima migrenu" započela je 7. Platforma mladih koreografa koja ove godine želi biti mnogo više od onog što si je nazivom zadala. Naime, pravi plesni prvijenci dogodit će se tek u petak, dok ćemo u druge dane gledati isječke predstava etabliranih domaćih autora, kao i gostujuće predstave inozemnih partnerskih organizacija plesnog centra Tala. Iako je za rasplesani fenomen gđe Beckham mahom kriva koreografkinja Marjana Krajač, bitno je izdvojiti da u predstavi plešu i same organizatorice festivala, čije ćemo radove također vidjeti u nastavku manifestacije.

NAGRADNA IGRA
Kupus.net i Bulaja naklada
dijele

glazbenu igru
"Mozartova čarobna frula"


Kupus.net je izdašno
financiran od strane Ministarstva kulture RH

Kupus.net je dobitnik
Plakete RIWS Akademije
OSUP-a za 2006. godinu