naslovnica
kolumne
forum
kontakt

 

likovnost
ubojstvo u kugli
Umjetnost traži raznolike načine razumijevanja stvarnosti. Ukoliko ste propustili selekciju suvremene umjetnosti ARS 06 u Kiasmi u Helsinkiju, Ivan Kralj donosi vam impresionistički zapis o prepariranim labudovima i ubojstvima u staklenim kuglama.
pročitaj cijeli tekst
mikser
jesen u parizu
Dok se iščekuje početak 4. FSK, Nataša Bodrožić predstavlja tzv. parišku jesen koju je, kao uzor, pri pokretanju navodila i zagrebačka manifestacija. Iluzorne usporedbe, dakako, jer Pariz je ipak metropola u kojoj se ne treba događati festival da bi mu se kazalište nazivalo svjetskim.
pročitaj cijeli tekst

NATJEČAJI U KULTURI I OKO NJE

Deadline 12. rujna: Natječaj za filmove
Deadline 13. rujna: Natječaj za filmove
Deadline: 15. rujna: Natječaj za likovne umjetnike
Deadline 25. rujna: Natječaj za plesne skupine
Deadline 1. listopada: Natječaj za fotografije
Deadline 18. listopada: Natječaj za koreografe NOVO!!!

film
libertas narodu
arhiva


"Smetlar"
Damir Miloš
(Meandar, 2005.
)

"Orašar" i "Alisa i Vivaldijeva četiri godišnja doba"
(Bulaja naklada, 2004. i 2005.)


"Pockets"
Karate
(Southern Records, 2004.
)


U rovinjskoj Photo Art Gallery Batana postavljena je izložba 13. bijenala FIAP Priroda. Ukupno 260 autora s fotografijama u boji, te 150 njih s dijapozitivima u boji, prezentiraju rad brojnih međunarodnih fotografskih federacija. Izložba se može pogledati do 16. rujna.

pročitaj cijeli tekst
Kraj dubrovačkog kolovoza obilježio je i festival koji je u svom drugom izdanju donio tridesetak filmova iz cijeloga svijeta, ali i poneki početnički propust. Zašto ipak voli Libertas film festival, objašnjava Marko Sjekavica


Kupus.net je dobitnik nagrade Zlatno radio za najbolji hrvatski web 2004.
  (powered by 101)

likovnost
uhvaćena priroda

kazalište
padobranci na putu prema gore

Kazalište Mala scena nanizalo je brojna međunarodna priznanja - predstavi „Padobranci li o umjetnosti padanja“ uručeni su pozivi za gostovanja na cijenjenim festivalima kazališta za djecu. Nakon srdačno primljene premijere na festivalu Visioni di futuro, Visioni di Teatro u Bologni, te hrvatskih izvedbi, plesači i glumci Larisa Lipovac i Damir Klemenić zapaženi su na Ruutia! festivalu u Helsinkiju, a svjetska turneja nastavlja se na festivalu za djecu i mlade Zolotaja Repka u Samari (Rusija), festivalu szene bunte wähne u Gornjoj Austriji i Češkoj ("Padobranci" otvaraju festival!), festivalu 100, 1000 priča… u Bukureštu (Rumunjska), te na argentinskoj turneji u listopadu.

glazba
klan koji vlada svijetom
Nisku dubrovačkih ljetnih manifestacija zaokružio je festival autoreferencijalno nazvan Festival Julian Rachlin & Friends. I šestu godinu za redom doveo je mladi gospodin Rachlin u Knežev, ali i pokoji drugi dvor, kremu klasične glazbe, kao i Sira Rogera Moorea, koji je na svoju 007 karijeru podsjetio mašući svojim tirkiznim pištoljem. Iako se i našem Marku Sjekavici ovaj otmjeni festival u začetku učinio snobovskom paradom za slavne, brzo se razuvjerio.
pročitaj cijeli tekst

NAGRADNA IGRA
Kupus.net
dijeli

plastelin za početak školske godine :-)


Kupus.net je izdašno
financiran od strane Ministarstva kulture RH

Kupus.net je dobitnik
Plakete RIWS Akademije
OSUP-a za 2006. godinu