naslovnica
kolumne
forum
kontakt

kazalište
kinezi i u londonu

skandal
srce od muzike
Naš sad već diplomirani dopisnik, kako u životu, tako i na Dubrovačkim ljetnim igrama, i opet nije mogao odoljeti mamećem glasu Inve Mule. Uz meksičkoga tenora Ramóna Vargasa i Dubrovački simfonijski orkestar na Šutejevu dirigentsku palicu, oduševila je i publiku.
pročitaj cijeli tekst
anatomija ženske konstruktivnosti (13)
kad mozak na pašu ode...
... plavuše kolo vode? Ta vicovska dvojba nije mimoišla niti našu kolumnisticu, rasnu crnku, bez silikona u sisama i botoksa u obrazima, koja zna da se tipfeleri u Wordu ne brišu korektorom i koja je svoje klince dojila bez straha da će dobiti opekotine kad podgrije mlijeko.
pročitaj cijeli tekst
kazalište
novo viđenje eurokaza
arhiva
Može li prokušana receptura upaliti čak i ako gledate samo pola predstava i to s pola oka? I to ne zato što ste u kazalištu zaspali, a opreza radi spavate s jednim okom otvorenim! Za sve je kriv i zaslužan jedan doktor.


Kupus.net je dobitnik nagrade Zlatno radio za najbolji hrvatski web 2004.
  (powered by 101)

glazba
žene, svirajte!


"Tri"
Drago Glamuzina
(Profil, Zagreb, 2008.)


"Orašar" i "Alisa i Vivaldijeva četiri godišnja doba"
(Bulaja naklada, 2004. i 2005.)


Riječ dana
rijec_dana.bloger.hr


pročitaj cijeli tekst
kazalište
od sjećanja i utjelovljenja do bizzariuma i klokana
Festival suvremenog kazališta Zadar snova održava se već dvanaestu godinu i ovu tucet obljetnicu odlučio je obilježiti s jedanest umjetničkih produkcija te 21 filmskim naslovom (što je zapravo nastavak već ranije etablirane uspješne suradnje s Tabor Film Festivalom). Osim domaćih snaga kao što su BADco.("Memories Are Made Of This..."), Teatar ITD ("Hanjo" Senke Bulić) ili Trafik (solo "Utjelovljenje" Žaka Valente), lokalnih produkcija Zadarskog plesnog ansambla ili Teatra VeRRdi, regionalne suradnje tipa "Jackie" (Novo kazalište i Mini teater), zadarskoj će se publici od 7. do 14.8. predstaviti i kanadski Les Sages Fous s "Le Bizzariumom" te australska Icarus Performance Troupe sa skakutavim klokanima i spasilačkom službom, kao zabavni festivalski svršetak.
Vox Feminae Festival organizirao je natječaj za ženske bendove s područja bivše Jugoslavije. Nagrada najboljima je snimanje besplatnog video spota pod redateljskom palicom Dalije Pintarić, a neke će se moći utješiti i nastupom na festivalu koji se 28. i 29. studenoga održava u Zagrebu.
"China Inspires" naziv je prvog dijela Trafalgar Square Festivala koji se, četiri godine prije nego što od Pekinga London preuzme olimpijsku palicu, počeo pripremati za tu časnu ulogu. Trećerazredni, ako ne i četvrtorazredni spektakl kineskih umjetnika, ničime usporediv sa ambicioznim otvorenjem Olimpijskih igara, događa se pod pokroviteljstvom vrloga londonskoga gradonačelnika. Ima još četiri godine da nauči i da se "Kinom inspirira".

Kupus.net je izdašno
financiran od strane Ministarstva kulture RH
i Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport Grada Zagreba


Kupus.net je dobitnik
Plakete RIWS Akademije
OSUP-a za 2006. godinu