naslovnica
kolumne
forum
kontakt

 

film
sevdah od bosne
Možda na ivici mitoloških vizija o Bosni i Zapadu, ili pak traganju sreće u nečem vječnom "drugdje", gdje su fast food restorani apotekarski čisti, a dječacima s harmonikama cvjetaju ruže i tulipani, novi film Ognjena Sviličića "Armin" ipak nije izgubio mnogo na sevdahu.
pročitaj cijeli tekst
kazalište
ci-ci-ci-cipelići
Koju marketinšku strategiju odabrati? Predstava Male scene "Zabranjeno za mlađe od 16" dočekana je đonom od strane jednih dnevnih novina koje su sablaznile "lezbijske scene". A Vitomiri Lončar više bi odgovaralo da je predstava dočekana cijelom cipelom.
pročitaj cijeli tekst
likovnost
umjetnički seizmograf
arhiva
Na ovogodišnju Documentu, važnu izložbu suvremene umjetnosti, u njemački Kassel s hrvatskom će putovnicom otputovati Sanja Iveković i Mladen Stilinović. Bukirajte i vi svoj let, preporučuje Nataša Bodrožić.


Kupus.net je dobitnik nagrade Zlatno radio za najbolji hrvatski web 2004.
  (powered by 101)



performans
goblen na tabanu
Grčka umjetnica Evangelia Basdekis izvela je u Galeriji VN performans "I Trust You". Tijekom sedam sati performansa gola umjetnica na svom tabanu veze goblen Mickeya Mousea, nekadašnjeg simbola snovitog djetinjstva koji Evangelia danas promatra kao prizor noćne more, sinonim straha koji potiče američka politika. Rad ove live art umjetnice nadovezuje se na umjetničke prakse devedesetih kad su bum radikalnog body arta obilježili Ron Athey ili Franko B.
likovnost
razmjena superturista

NATJEČAJI U KULTURI I OKO NJE

Deadline 10. svibnja: Natječaj za predstave NOVO!!!
Deadline 20. lipnja: Natječaj za predstave


"Povjesničarka"
Elizabeth Kostova
(Algoritam, 2005.)


"Orašar" i "Alisa i Vivaldijeva četiri godišnja doba"
(Bulaja naklada, 2004. i 2005.)


"Pockets"
Karate
(Southern Records, 2004.
)


likovnost
recitacija za mrtvace
pročitaj cijeli tekst
"Superturist" naziv je izložbe nastale kroz projekt studentske razmjene između zagrebačke Akademije likovnih umjetnosti ilondonskoga Metropolitan Universityja. Radovi razmijenjenih studenata pronašli su oslonce u temama turizma, prijevoda, domaćina/stranca i slično, a mogu se pogledati u Galeriji Miroslav Kraljević do 15. svibnja.
Dok se europske nacije veselo drže za rukice nasred Helsinkija, slaveći što nas eto pjesma može ujediniti, glavni je finski grad istodobno domaćin suvremenoga umjetničkog presjeka sa susjednoga kontinenta. Daleko od hodajućih Lordi zombija, u mrtvačnicama Tajlanda Araya Rasdjarmrearnsook čita knjige umrlima koje su obitelj i prijatelji napustili. Ovaj kontroverzni videorad koji razotkriva kulturološki posve drukčije poimanje smrti samo je jedan od aduta izložbe "Vjetar s Istoka". U Kiasmi je bio Ivan Kralj.
pročitaj cijeli tekst

NAGRADNA IGRA

Kupus.net
trenutačno
ne dijeli ništa.
A zašto?


Kupus.net je izdašno
financiran od strane Ministarstva kulture RH

Kupus.net je dobitnik
Plakete RIWS Akademije
OSUP-a za 2006. godinu