naslovnica
kolumne
forum
kontakt
književnost
anarhisti sajmuju četvrti put

 

film
dezorijentirani kompas
Ako sudimo po startnom mrcvarenju Pullmanove knjige, redatelj "Zlatnog kompasa" Chris Weitz odlučio je snimiti nanizanku dulju od Potter serijala. Pauzu između knjiških činova pretvorio je u filmski finale. Film i knjigu pročitao je Mladen Končar.
pročitaj cijeli tekst
mikser
lepljivi anđeo u space sh...
Ona je lijepa. I ljepljiva. Smrdi po ljepilu. Projektira frke u glavi. Ljepljiva je na još nekoliko načina. Zatreptale pesnice lako se zalijepe za njezino muško-žensko lice. Biljana Kosmogina za nju se lijepi kao za najbolju prijateljicu. A Pamela čak ne pamti da joj je periku donirala upravo ona.
pročitaj cijeli tekst
likovnost
chagallove zelene tene
arhiva
Marko Sjekavica Marca Chagalla pamti još iz katekizama koji su mu kao šestogodišnjaku približavali biblijske priče. Koje desetljeće kasnije, imenjak mu se vratio. "Priču nad pričama" vrijedilo je pogledati.


Kupus.net je dobitnik nagrade Zlatno radio za najbolji hrvatski web 2004.
  (powered by 101)

film
new queer cinema


"Nesanica"
Marina Šur Puhlovski
(Profil, Zagreb, 2007.)


"Orašar" i "Alisa i Vivaldijeva četiri godišnja doba"
(Bulaja naklada, 2004. i 2005.)


Sinke
pisacuspon.blog.hr


pročitaj cijeli tekst
Od 11. do 13. travnja u Zagrebu se događa Anarhistički sajam knjiga. Nakon ispitivanja novih lokacija, u četvrtom izdanju ASK se vraća tamo otkud je i krenuo - u Galeriju Nova. Sa solidnim kreditima iz prošlosti (ukupno se ovdje dosad predstavilo sedamdesetak izdavačkih kuća i projekata, a u knjige provirilo nekoliko tisuća posjetitelja i posjetiteljica), Anarhistički sajam knjiga spreman je ponovno razvijati dostupnost slobodarske i srodne literature, ali i širiti diskusije koje se vode unutar pokreta. Zato se u sklopu ove manifestacije osim samog sajma knjiga događa i popratni program koji uključuje diskusije, predstavljanja knjiga i projekata, te video projekcije. Na ovogodišnjem ASK-u sudjelovat će gosti iz regije, ali i Engleske, Italije, Rusije, Švicarske, Češke i Kanade.
anatomija ženske konstruktivnosti (11)
vječna lovišta
"Looking for Langston" i "Young Soul Rebels" filmovi su kultnoga redatelja i umjetnika Isaaca Juliena koji se vezuju uz fenomen "New Queer Cinema", a koje će Queer MoMenti i Kultura promjene predstaviti u MM Centru 18. travnja.
Postoji više mogućnosti kako si osigurati ukopno mjesto i sav prateći asesoar koji ide uz pogreb kao modni događaj prve klase. Lijes i komadić polja samo su vidljiv dio ledenoga brijega. A gdje su žalobni rupčići, žalobni gumbi i žalobno ostalo (od glazbe do cvijeća) što pogrebna društva ojađenoj djeci uvale kao nužnost posljednjeg oproštaja od stare majke? Treba razmišljati na vrijeme. Jedna je opcija vjerovati da ćemo postati društveni velikani pa će nas, važne, zajednica ukopati sa svim počastima, o svom trošku. A druga je - posmrtna pripomoć.
pročitaj cijeli tekst

NAGRADNA IGRA

Kupus.net
trenutačno
ne dijeli ništa.
A zašto?


Kupus.net je izdašno
financiran od strane Ministarstva kulture RH
i Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport Grada Zagreba


Kupus.net je dobitnik
Plakete RIWS Akademije
OSUP-a za 2006. godinu