naslovnica
kolumne
forum
kontakt

 

kazalište
muka po harjačeku
"Subjekt se prvenstveno može posvetiti ispunjenju vlastitog zadovoljstva", piše o masturbaciji Dario Harjaček, autor plesnog projekta "Kazalište ljubavi". Jesu li onda glumci samo objekti redateljeve onanije?
pročitaj cijeli tekst
film
kad piškenje nije gratis
Iz mikrokozmosa uobičajenog školskog svijeta dvoje je odbačenih postavilo temelje Terabithije, umišljenog utočišta za one koji odbijaju darvinističku teoriju odrastanja. Jači doista preživljavaju, ali kako pokazuje "Most za Terabithiju", često i pogibaju tražeći snove.
pročitaj cijeli tekst
kazalište / skandal
džip i slonovsko pamćenje
arhiva
Poput svih najpametnijih, niti Boris Rašeta nije pogledao navodno Enohulno skrnavljenje nacionalne kulture, ali to ga nije spriječilo da nepozvan progovori o Glembajevima, tim glasnim slonovima što ne vide dalje od džipa.


Kupus.net je dobitnik nagrade Zlatno radio za najbolji hrvatski web 2004.
  (powered by 101)

mikser
otvoren cirkuski informacijski centar
U Preradovićevoj 34 u Zagrebu s radom je počeo Cirkuski informacijski centar. Zajednički projekt Male performerske scene i Malog prsta trebao bi osvježiti kulturnu ponudu grada, ali i omogućiti sustavnu podršku nezavisnoj urbanoj sceni. Zamišljen kao nacionalni informacijsko-dokumentacijski centar za cirkus, street art i druge vaninstitucionalne umjetnosti, centar korisnicima na slobodno proučavanje nudi čitaonicu s knjigama i časopisima s interesnih područja, medijateku s video i audio materijalima koji se u centru izravno mogu pregledavati, kao i mjesto za sastanke, razmjene informacija, informiranje o radionicama i edukaciji, aktualnoj produkciji u Hrvatskoj i inozemstvu, te opcijama međunarodne suradnje.
likovnost
u počast osnivaču

NATJEČAJI U KULTURI I OKO NJE

Deadline 15. travnja: Natječaj za pjesnike
Deadline 20. lipnja: Natječaj za predstave


"Pet litara benzina"
Kemal Mujičić Artnam
(Breza, Zagreb, 2006.)


"Orašar" i "Alisa i Vivaldijeva četiri godišnja doba"
(Bulaja naklada, 2004. i 2005.)


"Pockets"
Karate
(Southern Records, 2004.
)


film
sevdah od bosne
pročitaj cijeli tekst
Manfred Lach jedan je od šestero članova Fotografskog društva iz Graza koji su u Galeriji Spot Fotokluba Zagreb izložili svoje radove. Izložba posvećena Ernstu Koschuchu, pokojnom predsjedniku kluba Dynamic, može se pogledati do 16. travnja.
Možda na ivici mitoloških vizija o Bosni i Zapadu, ili pak traganju sreće u nečem vječnom "drugdje", gdje su fast food restorani apotekarski čisti, a dječacima s harmonikama cvjetaju ruže i tulipani, novi film Ognjena Sviličića "Armin" ipak nije izgubio mnogo na sevdahu. Štoviše, drži naša Mica Perić, Sviličić koji je poznat po ljubljenju statično-paralizirane emocije, u ovom je igrancu daleko odvažnije zaplivao k suzi u oku. I je li dobro?
pročitaj cijeli tekst

NAGRADNA IGRA

Kupus.net
trenutačno
ne dijeli ništa.
A zašto?


Kupus.net je izdašno
financiran od strane Ministarstva kulture RH

Kupus.net je dobitnik
Plakete RIWS Akademije
OSUP-a za 2006. godinu