naslovnica
kolumne
kontakt

 

film
ziher torta
"Tko želi biti Oskarovac?" poznata je televizijska igra koja svake godine uz male ekrane prikuje milijune ljudi. Točan odgovor već i vrapci na grani pijevaju - postalo je to opće mjesto kompromisa i socijalno-političkih poruka. Film? Pa tko se još sjeća "Trainspottinga" Dannyja Boylea?
pročitaj cijeli tekst
anatomija ženske konstruktivnosti (16)
slalom u dioni
Dok se tristo tisuća Hrvata znoji na zubatome alpskom suncu, a oni u domovini status na sljemenskoj loži kupuju za 4.500 kuna, Jasmina Trifunović skija među policama postsocijalističkih dućana i u mislima sanjka po novozagrebačkim brdima-atomskim skloništima.
pročitaj cijeli tekst
mikser
crtica o lenjinu
arhiva
Dok mali slavenski narodi sa svojevrsnim katarzičnim žarom ruše vlastite povijesne spomenike, Amerika je pojednostavnila vizne režime za krupni otpad istočnoeuropskih civilizacija. Lenjina je posjetila Nataša Bodrožić.


Kupus.net je dobitnik nagrade Zlatno radio za najbolji hrvatski web 2004.
  (powered by 101)

likovnost
brač u dubravi


"Ljubim tvoje usne tisuću puta"
razni autori
(Planetopija, Zagreb, 2008.)


"Orašar" i "Alisa i Vivaldijeva četiri godišnja doba"
(Bulaja naklada, 2004. i 2005.)


Mare
kuharica.blog.hr


pročitaj cijeli tekst
glazba
picigin u veljači
skandal
ministrovi veliki i mali
U danima kad nove mjere popularnosti prelaze u sintagme "napuniti Arenu Zagreb", pa se na nisku uspješnih mogu tek upisati Thompson, Lepa Brena ili Zlatko Sudac, puna velika dvorana Doma sportova, i to uz srdačnu podršku medijskog organizatora Radija 101, može se učiniti ne baš značajnim pothvatom. Kontekstualizacija Bandićeve megalomanije ne može dakako biti novo mjerilo uspjeha, što potvrđuje i Mica Perić, samo "jedna od" posjetiteljica velikog koncerta TBF-a.
pročitaj cijeli tekst
Pred dječjim vrtićem "Medo Brundo", nagrađenim projektom arhitektonskog ureda Njirić plus arhitekti, postavljena je skulptura bez naziva Ane Elizabet. Ovo djelo public arta u bračkom kamenu bit će predstavljeno na 43. zagrebačkom salonu primjenjene umjetnosti i dizajna koji se otvara 19. ožujka u garaži Kvaternikova trga.
Dugo se čekalo na objavu rezultata potpora javnih potreba u kulturi RH na području tzv. novomedijskih kultura. I kad se Ministarstvo konačno udostojilo iste objaviti, pokazalo je više nego otvoreno sramotan stav da je cijeli taj sektor zapravo "javno nepotreban". Umjesto lanjskih 5,6 milijuna, ovom je sektoru mahom nezavisnih kulturnih radnika dodijeljeno bijednih 4,2 milijuna kuna, što je smanjenje za 25 posto. Oni milijunima ionako bogatiji sektori kao što su kazalište, muzeji, glazba ili časopisi rezani su za 5 do 9 posto, čime su tzv. novi mediji očito odabrani kao "najlakše" žrtveno janje "krize". Ministre, baš ste na pravima našli štedjeti!

Kupus.net je izdašno
financiran od strane Ministarstva kulture RH
i Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport Grada Zagreba


Kupus.net je dobitnik
Plakete RIWS Akademije
OSUP-a za 2006. godinu