naslovnica
kolumne
forum
kontakt

 

likovnost
osedlana žena
Osedlane poput najobičnijih kobila ili pak svezanih vratova poput neposlušnih kuja, submisivne pred mužjakom, Newtonove žene žrtve su posve nove reinterpretacije svijeta modne industrije. Poeta ili stari jarac? Pita se Nataša Bodrožić.
pročitaj cijeli tekst
likovnost
matadori umrljani krvlju
Tinejdžeri u mokrim kupaćim gaćicama na plažama od sjevera Amerike do juga Hrvatske, četrnaestogodišnjaci koji postaju časnici Legije stranaca, krvave majke i još krvaviji krotitelji bikova... U Parizu je bila Jasna Rausavljević.
pročitaj cijeli tekst

NATJEČAJI U KULTURI I OKO NJE

Deadline 15. ožujka: Natječaj za scenariste NOVO!!!
Deadline 15. ožujka: Natječaj za izložbu
Deadline 28. ožujka: Natječaj kratkoga filma
Deadline 31. ožujka: Natječaj za fotografije
Deadline 10. travnja: Natječaj za filmove
Deadline 11. travnja: Natječaj za kazališne predstave
Deadline 15. travnja: Natječaj za umjetnike (različita područja)
Deadline 24. travnja: Natječaj za dizajn NOVO!!!
Deadline 14. lipnja: Natječaj za pjesnike
Deadline 30. lipnja: Natječaj za izložbe

književnost
špijuni besmisla
arhiva


"Crnac"
Tatjana Gromača
(Durieux, 2004.)


"Pockets"
Karate
(Southern Records, 2004.
)


Lars Sunesson:
"Bits of my past"
21.2.2005.-27.2.2005.

Akademska kiparica Irena Podvorac u Galeriji "Vladimir Bužančić" Centra za kulturu Novi Zagreb izložila je ambijentalnu instalaciju sastavljenu od 25 drvenih i 3 čelične skulpture inspiriranih svijetom mačaka. Izložba nazvana "Mačkoglumište" otvorena je do 16. ožujka.

pročitaj cijeli tekst
Junak njegove nove knjige poručuje mu da je tek "kolateralna žrtva" u aferi tajnog praćenja. O tome što uzbuđuje Stipu Mesića, državni neprijatelj Ivica Đikić razgovarao je s našim Mićom Vujičićem.


Kupus.net je dobitnik nagrade Zlatno radio za najbolji hrvatski web 2004.
  (powered by 101)

likovnost
skulpture predu
mikser / sarma u veljači
postajemo li gay site?
Riječ "kupus" uvijek je bila najčešća riječ koju ukucavate u tražilice prije nego što stignete na naše stranice. A onda se, prošloga mjeseca, stvar stubokom promijenila. S 1071 upitom za sintagmom "gay ass" i 156 upita za "ass gay", rastao je priljev surfera. U odnosu na gotovo mizernih 156 upita za riječ "kupus". Jasno, bio je to mjesec specifične senziblizacije za gay stvar, mjesec u kojem se hetero svijet silno uzbudio ne bi li doznao imena s gay liste, pa je čak i najčitaniji tekst na Kupus.netu bio jedan stari, iz arhive izvučen, članak o nekom anti-gay letku. Izvještaj o statistici za veljaču, najčitanijim tekstovima i sličnom, slijedi.
pročitaj cijeli tekst
film
raf napada
Četvrta Revija amaterskog filma ove će se godine održati od 20. do 26. ožujka. Festival koji filmove ne bira, već prikazuje sve koji se prijave, uspješno otvara prostor činjenici da svi možemo biti i autori i konzumenti. Ove ćemo godine svi moći biti i inicijatori nagrada. Festival ne nagrađuje najbolje ili najgore filmove, ali se otvara svakom slobodnom prijedlogu za novoosmišljenu kategoriju. Osim brojnih amaterskih filmova iz Hrvatske i inozemstva, festival će prikazati i nekadašnje filmove domaćih profesionalaca (Grlić, Ogresta, Puhovski, Zafranović). Medijski pokrovitelj RAF-a je Kupus.net.
pročitaj cijeli tekst