naslovnica
kolumne
kontakt

 

glazba
tri vile na objektu sreće
Za sve one koji čeznu za Jadranom utješna činjenica uvijek je bila da čeznu ionako za nečim predvidljivim. Jer doista - treba li mi baš taj Mediteran kakav je nekad bio, te predvidljive hotelske terase, te pjevačice koje vrte iste stihe svakoga dana, svake noći?
pročitaj cijeli tekst
anatomija ženske konstruktivnosti (14)
mr. frizura i mrs. jacuzzi
Izlizane stranice novina, usporedive možda još samo s frizurom jet-settera Ante Gotovca, ponosni su spomenik sposobnosti da kao nacija gutamo ama baš sve što servira žuti tisak. Jasmina Trifunović nije mogla odoljeti pisati o bračnom paru koji ju svako jutro dočeka u novootvorenoj pašteti.
pročitaj cijeli tekst
film
dok nas ispuh ne rastavi
arhiva
Ljubav prema silikonskoj ljepotici okosnica je komedije "Lars and the Real Girl" koja je u kina privukla tinejdžere željne humora američkih pita. Za njih "glup film", za našu je Micu nježna i bolno lijepa drama o osamljenosti.


Kupus.net je dobitnik nagrade Zlatno radio za najbolji hrvatski web 2004.
  (powered by 101)

kazalište
prlja glumi u gorici


"Tragom zmijske košuljice"
Josip Mlakić
(V.B.Z., Zagreb, 2008.)


"Orašar" i "Alisa i Vivaldijeva četiri godišnja doba"
(Bulaja naklada, 2004. i 2005.)


Elfrida M. Mahulja
ida.bloger.hr


pročitaj cijeli tekst
"Pijani proces"  intrigantnog francuskog autora Bernarda Marie Koltesa novi je tekst na aktivnoj Sceni Gorica. Dramu napisanu prema "Zločinu i kazni" režirao je Ivica Buljan, a jednu od uloga tumači i Prlja iz kultnog riječkog benda Let 3.
mikser
queer vs. fašizam
mikser
zim.zgb i prezauzetost
Četvrti Festival novog cirkusa, na najavnu su press konferenciju došli pozdraviti Njezina Ekselencija Tracy Reid, veleposlanica Australije, Stéphane Ré, direktor Francuskog instituta, te Srećko Šestan, kazališni ministar kulture. Jedino se Njegova Ekselencija Duško Ljuština ili koji drugi delegat Gradskog ureda za kulturu bez obrazloženja nije odazvao pozivu. Toliko o Jeseni u Zagrebu, i "velikoj priči objedinjenih manifestacija upisanoj zlatnim slovima". Nemaju vremena, jer žurno se možda priprema predizborna kulturna Zima u Zagrebu.
pročitaj cijeli tekst
Biljana Kosmogina, beogradska književnica, performerica i publicistkinja, (ne)okrunjena queer kraljica ex-Yu regije, sudionica nedavno završenih queer festivala u Beogradu i Sarajevu, sumira utiske i govori o nemilim napadima ekstremista na organizatore i sudionike. A možete je pronaći i u publici aktualnog zagrebačkog Queer festivala koji je, nasilje s istoka govori, uspio donekle kultivirati hrvatsku zajednicu.

Kupus.net je izdašno
financiran od strane Ministarstva kulture RH
i Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport Grada Zagreba


Kupus.net je dobitnik
Plakete RIWS Akademije
OSUP-a za 2006. godinu