naslovnica
kolumne
forum
kontakt

 

mikser
okusi afrike u srcu europe
Četvrt Matonge u Bruxellesu zovu i "Malom Afrikom sjevera". U taj istinski multikulturalni lonac za topljenje nacija prste je umočila i naša Sanja Romić, osvrnuvši se, onako reporterski i u prolazu, na živahni festival koji joj je uljepšao dan.
pročitaj cijeli tekst
kazalište
eurokaz post festum
Kad drugi 21-godišnjaci obično najavljuju odlaske, Hrvatica na radu u Njemačkoj najavljuje povratak kući. I Eurokaz Goge Vnuk najavljuje zaokret, postaje riskantni koproducent kulturnog proizvoda, a napušta popularne sajamske prezentacijske oblike. Rizik će se isplatiti.
pročitaj cijeli tekst

NATJEČAJI U KULTURI I OKO NJE

Deadline 10. srpnja: Natječaj za modne dizajnere NOVO!!!
Deadline 15. srpnja: Natječaj za filmove u jednom kadru
Deadline 27. srpnja: Natječaj za film, video, animaciju... NOVO!!!
Deadline 30. srpnja: Natječaj za likovnjake
Deadline 31. srpnja: Natječaj za fotografije
Deadline 1. kolovoza: Natječaj za kratke priče
Deadline 1. rujna: Natječaj za predstave

skandal
ne križajte nam bandića!
arhiva


"Psi i klaunovi"
Josip Mlakić
(V.B.Z., 2006.
)

"Orašar" i "Alisa i Vivaldijeva četiri godišnja doba"
(Bulaja naklada, 2004. i 2005.)


"Pockets"
Karate
(Southern Records, 2004.
)


"Male stvari" naziv je izložbe Jadranke Ivaniš Yaye, akademske slikarice i nekadašnje pjevačice Jinxa, postavljene u Atelieru Artenativa. Izloženi radovi izvađeni su iz ladica, a nastali su još za vrijeme studija.

pročitaj cijeli tekst
Kulturocidni križarski pohod na jumbo plakate s gradonačelnikovim likom, kao očiti poziv na linč dobroga čovjeka, koji se sad valjda, eto, više ni na plakatima ne smije pojavljivati, najoštrije je osudio naš Boris Rašeta.


Kupus.net je dobitnik nagrade Zlatno radio za najbolji hrvatski web 2004.
  (powered by 101)

likovnost
iz yayinih ladica

NAGRADNA IGRA
Kupus.net i Celeber
dijele dvije knjige
Dougieja Brimsona

"Nogometno nasilje u Europi"


Kupus.net je izdašno
financiran od strane Ministarstva kulture RH

Kupus.net je dobitnik
Plakete RIWS Akademije
OSUP-a za 2006. godinu

kazalište
u svetvinčenat 21.7.!
Festival s predstavama od klasičnog plesnog teatra do uličnih cirkuserija i performansa, održat će se od 21. do 25. srpnja u istarskom gradiću Svetvinčenat. Na Festivalu će nastupiti Vertigo Dance Company and the Diamonds (Izrael), Flow-Mo Crew (Finska), Kubilai Khan Investigations (Francuska), Paulo Ribeiro (Portugal), te hrvatske produkcije i koprodukcije: Zagrebački plesni ansambl i En-Knap, Liberdance te Katarina Đurđević i Ivančica Horvat.
likovnost
srame li se modni fotografi?

Fotografija je umjetničko djelo. Modna fotografija često je ostavljena postrance kao tek nužni dekor modnih magazina, bez "prave vrijednosti". Hrvatski modni fotografi ili ne priređuju vlastite izložbe, ili, kad to čine, redovito to čine s nemodnom fotografijom. Mare Milin javno će se tako rado poistovjećivati s intimističkim motivima, a Stephan Lupino fotografijama djece oboljele od raka. Srami li se hrvatski modni fotograf činjenice da za život zarađuje slikajući odjeću? Taj daleko unosniji biznis od inspirativnih vrebanja na zalaske sunca i gradske motive, još je davno "umjetničkim" zapaprio Opatijac Frank Horvat. A i on je gurnut na informacijsku marginu.

pročitaj cijeli tekst