naslovnica
kolumne
kontakt

 

anatomija ženske konstruktivnosti (17)
hiperhipohondrija
Hipohondrija je bolest kojoj je glavni simptom osjećaj da smo bolesni. Točnije - ona je poremećaj kad se posve normalne tjelesne reakcije počnu tumačiti kao nenormalne i opasne za zdravlje. Naša je kolumnistica otkrila da su za hipohondriju najviše krivi liječnici!
pročitaj cijeli tekst
kazalište
bračno sanje
Iskok iz hijerahijskog modela nije mogao biti slučajan - "Doc Hihot" je predstava koja promišlja autoritete osoba, teorija, ideala, te što se dogodi kad se sudare s grubom stvarnošću. Autorski trio odgrnuo je kazališne zastore i doveo nas pred zid - jesmo li se i sami sudarili?
pročitaj cijeli tekst
mikser
crtica o lenjinu
arhiva
Dok mali slavenski narodi sa svojevrsnim katarzičnim žarom ruše vlastite povijesne spomenike, Amerika je pojednostavnila vizne režime za krupni otpad istočnoeuropskih civilizacija. Lenjina je posjetila Nataša Bodrožić.


Kupus.net je dobitnik nagrade Zlatno radio za najbolji hrvatski web 2004.
  (powered by 101)

Festival plesa i neverbalnog kazališta Svetvinčenat
24.-28.7.2009.

mikser
kupusovi kupusi


BESPLATNO DO TVOG KUĆNOG PRAGA!
ili kupi na prodajnim mjestima
SADA I VAN ZAGREBA
klikni da saznaš gdje!


"Oko cucka pa na mala vrata"
Hrvoje Šalković
(Profil, 2008.)


marchelina
matejuska.blog.hr

pročitaj cijeli tekst
kazalište
natječaj za predstave ženskog cirkusa
kazalište
tijela, strast, umjetnost i mašta
Mala performerska scena raspisala je natječaj za predstave koje će se izvesti na petom Festivalu novog cirkusa. Ovogodišnje izdanje bit će posvećeno ženskom cirkusu. Iako se potiče rad suvremenih cirkuskih autorica, rodna pripadnost kreatora ili izvođača predstave nije presudna ako se rad tiče ženskog pitanja u najširem smislu. Koji su identiteti žene o kojima cirkus još od tradicionalnih formi angažirano govori? Kako cirkuska predstava može raspravljati o rodno-spolnim podjelama danas? Postoji li feminizam u cirkusu i kojim društvenim nepravilnostima u raspodjeli moći autorice posvećuju rad? Kako se prema fizičkom iscrpljivanju postavlja žensko tijelo? Detaljne propozicije natječaja i prijavnicu možete zatražiti na e-mail [email protected]. Rok prijave je 1. rujna 2009.
Više glavica pametnije je od jedne glavice. Iako je to besmisleno reći za kupus, naša akcija darivanja glavica kupusa uz Kupusov list na riječkoj Kičmi privukla je znatiželjnike, a kašete koje se nisu podijelile, otišle su u pučku kuhinju. Dobar tek svima!
Tijela, strast, umjetnost i mašta... Pod tim se četirima ključnim pojmovima promovira ovogodišnji, deseti Festival plesa i neverbalnog kazališta u Svetvinčentu. Mjesec i pol dana pred manifestaciju, odbrojavanje je već počelo - ne slavi se deseta godišnjica tako često. Plesne horde već oštre svoje cipele da zaplešu na dobro poznatom Trgu i u Kaštelu Grimani, ali ove godine Zagrebački plesni ansambl krstit će i Kulturni centar. Mali gradić na istarskom kontinentu, kojeg je ples definitivno transformirao u kulturno središte, a njegove stanovnike u kulturnu publiku par excellence, osvajat će stare i nove zaljubljenike od 24. do 28. srpnja. Donosimo najavni jingle.
pogledaj jingle

Kupus.net je izdašno
sufinanciran od strane Ministarstva kulture RH
i Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport Grada Zagreba


Kupus.net je dobitnik
Plakete RIWS Akademije
OSUP-a za 2006. godinu