naslovnica
kolumne
forum
kontakt
kazalište
proljeće je, a u itd-u nemir

 

skandal
koncertna dvorana ulizinski
Biljeteri koncertne dvorane Vatroslav Lisinski na Arsenov su koncert zapriječili ulaz posjetiteljima koji su kasnili pet minuta uz obavijest da "do pauze nitko neće biti pušten na koncert zbog nazočnosti gradonačelnika i premijera". Jednoj je gospođi to objašnjeno i fizički...
pročitaj cijeli tekst
kazalište / skandal
ukida se ffrik! festival
Odluku o ukidanju Festivala frankofonog internacionalnog kazališta dodatno je osnažila činjenica da je Ministarstvo kulture ukinulo i bijednu potporu od 10 tisuća kuna, a alžirski plesači ne mogu dobiti vizu za Hrvatsku, zemlju interkulturalnog dijaloga.
pročitaj cijeli tekst
anatomija ženske konstruktivnosti (11)
vječna lovišta
arhiva
Postoji više mogućnosti kako si osigurati ukopno mjesto i prateći asesoar koji ide uz pogreb kao modni događaj prve klase. Ako nismo velikani pa da nas, važne, zajednica ukopa o svom trošku, ostaje - posmrtna pripomoć.


Kupus.net je dobitnik nagrade Zlatno radio za najbolji hrvatski web 2004.
  (powered by 101)

film
1968. na filmu


"Sjajna svjetla, velegrad"
Jay McInerney
(Fraktura, 2008.)


"Orašar" i "Alisa i Vivaldijeva četiri godišnja doba"
(Bulaja naklada, 2004. i 2005.)


Scorpy
jezicnisavjetnik.mojblog.hr


pročitaj cijeli tekst
film
hrvatski animacijski uzlet
Kratkometražno izdanje 18. Animafesta, svjetskog festivala animiranog filma održat će se od 31. svibnja do 5. lipnja u rijetkim zagrebačkim kinima koja nisu pojeli multipleksi - Europa, Central i Grič, te Otvorenom kinu Gliptoteka. Na festival stiže više od 500 filmova sa svih kontinenata, a u natjecateljskom se programu nalazi čak pet filmova hrvatskih autora (Simon Bogojević Narath, Veljko Popović, Bruno Razum, Matija Pisačić i Tomislav Findrik). Organizatori su najavili i bogat prateći program iz kojeg svkako treba izdvojiti selekciju afričkog filma.
Teatar ITD kao dio Studentskoga centra, možda zagrebačko kazalište najviše opterećeno skandalima, optužbama i zakulisnim igrama, ovog proljeća nastavlja s dokazivanjem svojih produkcijskih ambicija. Bageri u glavama paranoika još nisu počeli kopati temelje budućih auto salona, a ITD-ova se mašta svejedno nametnula kao bogatija. Kreativni nemir u ITD-u ponukao je i istraživački nemir Marka Sjekavice koji je, prije nego što je napisao osvrt, odlučio pogledati barem nisku ITD-ovih predstava.
U organizaciji udruge Bijeli val kino Europa od 18. do 24. svibnja domaćin je Subversive Film Festivala. Iza "poengleženog" naziva skriva se pregled remek-djela svjetske kinematografije inspirirane događanjima studenata i radnika 1968. Uz film, festival donosi i predavanja, sijela, performanse...
pročitaj cijeli tekst

NAGRADNA IGRA

Kupus.net
trenutačno
ne dijeli ništa.
A zašto?


Kupus.net je izdašno
financiran od strane Ministarstva kulture RH
i Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport Grada Zagreba


Kupus.net je dobitnik
Plakete RIWS Akademije
OSUP-a za 2006. godinu