naslovnica
kolumne
forum
kontakt
mikser
pozdrav iz ukrajine II.

 

anatomija ženske konstruktivnosti (10)
hrvatska poštanska banda
Jasmini Trifunović ponovno se digla kosa na glavi. Ne, nije bila kod frizera, već u banci. Hrvatskoj poštanskoj banci. U potrazi za zagubljenom božićnicom, na šalteru banke zahtijevala je vlastiti novac. Izgubila je dobrih sat vremena, ali ponos je ionako nemjerljiv u valuti.
pročitaj cijeli tekst
film
volim te govno moje malo
"Volim te govno moje malo" u post scriptumu. Ma koliko god mi mislili da su govna miljama daleko od našega doma, prije ili kasnije će nas stići. "Obitelj Savage" klasična je priča o otuđenju modernog bića, ispričana je letargično i pomalo off the record, tvrdi Mica Perić.
pročitaj cijeli tekst
glazba
velika, zavodljiva i skupa
arhiva
uliette Gréco pjevala je u Lisinskom. Slavna šansonijerka, družica Sartreova i Prevertova, podsjetila je Kupusova izvjestitelja i na francusku filozofsku doktrinu o kulturi dostupnoj svima. Za 250-350 kuna, dakako.


Kupus.net je dobitnik nagrade Zlatno radio za najbolji hrvatski web 2004.
  (powered by 101)

kazalište
strah od baukača


"Cipele za padanje"
Lada Puljizević
(Izdavački centar Rijeka., 2006.)


"Orašar" i "Alisa i Vivaldijeva četiri godišnja doba"
(Bulaja naklada, 2004. i 2005.)


Bitke kroz povijest
asboinu.blog.hr


pročitaj cijeli tekst
Očiju uprtih prema Crnome moru, koje je, kaže, zaista crno, Nataša Bodrožić svoje je ukrajinsko proputovanje završila u Odessi, milijunskom gradu kojem tepaju i da je "mali Pariz". Odessina Seina protječe ispod mosta sa stotinu katanaca, a u Odessinu Louvreu slave se rođendani pridošlih crnogorskih moreplovaca. U svojevrsnoj rupi između soc-realizma i divlje tranzicije, Nataša je pronašla mjesto u kojem za Zagreb kažu da je "daleko u Europi".
film
dezorijentirani kompas
pročitaj cijeli tekst
"Baukač ili o strahu" nova je predstava Ivice Šimića koju će na daskama Male scene izvoditi glumci četvrte godine ADU-a Tomislav Krstanović i Anastasija Jankovska. Iz glumačkih improvizacija stvorena je predstava na temu straha u djece.
Fantasy roman se izgleda ne može napisati a da nije barem trilogija. Tako i filmski fantasy pretpostavlja sagu u nastavcima. Tada i novac stiže u nastavcima. Ako sudimo po startnom mrcvarenju Pullmanove knjige, redatelj "Zlatnog kompasa" Chris Weitz odlučio je snimiti nanizanku dulju od Potter serijala. Pauzu između knjiških činova pretvorio je u filmski finale, potencirajući vlastiti osjećaj za dinamiku koji poznavateljima knjige možda i neće biti drag. Film i knjigu pročitao je Mladen Končar.
počitaj cijeli tekst

NAGRADNA IGRA

Kupus.net
trenutačno
ne dijeli ništa.
A zašto?


Kupus.net je izdašno
financiran od strane Ministarstva kulture RH
i Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport Grada Zagreba


Kupus.net je dobitnik
Plakete RIWS Akademije
OSUP-a za 2006. godinu