naslovnica
kolumne
forum
kontakt

 

likovnost
od hollywooda do prištine
Idete na Transmediale ili Berlinale? Onda nikako nemojte propustiti fotografsku izložbu "Men, war and peace". U Fondaciji Helmuta Newtona u Berlinu postavljen je gotovo perverzan spoj Paris Hilton i krvavih ulica Nikaragve.
pročitaj cijeli tekst
in memoriam
skrenula s puta lubenica
Anna Nicole Smith ugasila se poput monroe-ovski ispuhane legende koja se nije stigla dokazati. Samoodrživa medijska ikona, koja je na svojim sisama prehranjivala brojne paparazzo djelatnike, pred tastaturu je potjerala i našu Micu Perić.
pročitaj cijeli tekst
mikser
papićev muzej i pljus
arhiva
Likovi iz priča Biljane Cosmogine su stvarni. Mogu se upoznati još iste večeri. Ovo je priča o jednoj takvoj osobnosti, beogradskom umjetniku i osobenjaku koji živi u vlastitom muzeju. Zapis Nataše Bodrožić.


Kupus.net je dobitnik nagrade Zlatno radio za najbolji hrvatski web 2004.
  (powered by 101)

kazalište / intervju
tko stoji iza izakulisa.com?
Nakon što je sa samo nekoliko zapisa uskomešao hrvatsku kazališnu javnost, kritički i istraživački raspoložen blog izakulisa.com potaknuo je i brojna naklapanja o identitetu njegova autora. Taj fantom u hrvatskoj operi duha, u kojoj je od merituma uvijek važnije tko podmeće klipove, pristao je na razgovor za Kupus.net, pod uvjetom zaštite njegova/njezina/njihova identiteta. Upravo stoga, ovdje donosimo nekraćene odgovore tastaturom učinjenog intervjua, u nadi da će i ona hiperznatiželjna kulturna elita imati dovoljno materijala za ovaj kazališni Cluedo - raskrinkavanje negativca koji se usudio pisati o Dubravki Vrgoč, Gordani Vnuk i Nori Krstulović.
film
baltazarov facelifting

NATJEČAJI U KULTURI I OKO NJE

Deadline 12. ožujka: Natječaj za fotografije NOVO!!!
Deadline 15. ožujka: Natječaj za predstave
Deadline 20. lipnja: Natječaj za predstave


"Izvan igre"
Michal Viewegh
(Profil, 2005.)


"Orašar" i "Alisa i Vivaldijeva četiri godišnja doba"
(Bulaja naklada, 2004. i 2005.)


"Pockets"
Karate
(Southern Records, 2004.
)


in memoriam
ivan supek (1915.-2007.)
Poznati hrvatski intelektualac, fizičar i filozof, humanist i književnik, borac za mir i pravdu sve u jednom, otišao je u svojoj 92. godini. Želja je akademika Ivana Supeka bila da vijest o njegovoj smrti bude objavljena tek nakon njegova pokopa. Ispraćen je u krugu obitelji, onom nukleusu koji Boris Rašeta opisuje kao pribježište u društvo često razočaranih i općom moralnom tragedijom ožalošćenih pametnjakovića. Veliki ljudi gledaju daleko izvan dometa svoga životnoga vijeka pa je katastrofa duha plašila Supeka dulje od spoznaje o ograničenom roku vlastitoga trajanja. Taj dalekovidni mislitelj izričito je tražio da ga se poštedi grandioznih ispraćaja kakvi su tako precizno opisivali duhove jednog Tuđmana ili Šuška.
pročitaj cijeli tekst
Zagreb film i DVD lab iz Rima krajem svibnja dovršit će restauraciju famoznoga animiranog serijala "Profesor Baltazar". Ukupno 59 epizoda, 400 kilograma negativa, 19 tisuća slika po epozodi, samo su neki od podataka koji ocrtavaju veličinu projekta digitalizacije tržišno najisplativijeg proizvoda Zagreb filma.
pročitaj cijeli tekst

NAGRADNA IGRA

Kupus.net
trenutačno
ne dijeli ništa.
A zašto?


Kupus.net je izdašno
financiran od strane Ministarstva kulture RH

Kupus.net je dobitnik
Plakete RIWS Akademije
OSUP-a za 2006. godinu