naslovnica
kolumne
kontakt

 

film
ljudi s velikim č
U inat tezi da multipleksima antipod može biti samo antipleks, onaj kaptolski, koji se Movieplex zove, pokušava (bar katkad) graditi odmak od standardno bljutavog komercijalnog kino repertoara. "Valcer s Bashirom" odgledala je i naša filmska Mica Perić.
pročitaj cijeli tekst
anatomija ženske konstruktivnosti (16)
slalom u dioni
Dok se tristo tisuća Hrvata znoji na zubatome alpskom suncu, a oni u domovini status na sljemenskoj loži kupuju za 4.500 kuna, Jasmina Trifunović skija među policama postsocijalističkih dućana i u mislima sanjka po novozagrebačkim brdima-atomskim skloništima.
pročitaj cijeli tekst
likovnost
plavi jahači, žute krave
arhiva
Izložba „Tiha pobuna – najveći majstori njemačkog ekspresionizma“ u Galeriji Klovićevi dvori predstavlja radove jednog od najznačajnijih pokreta u povijesti moderne europske umjetnosti...


Kupus.net je dobitnik nagrade Zlatno radio za najbolji hrvatski web 2004.
  (powered by 101)

kazalište
najbolje iz zkm-a


"Odlično je baviti se kriminalom"
Nenad Stipanić
(Algoritam, Zagreb, 2008.)


"Orašar" i "Alisa i Vivaldijeva četiri godišnja doba"
(Bulaja naklada, 2004. i 2005.)


Kojotica
kojotica.blog.hr


pročitaj cijeli tekst
mikser
pozdrav iz chicaga
kazalište
plesna rasprodaja
Postoje stereotipne razglednice iz Chicaga, kao što je, primjerice, ova naslovna fotografija. Svako mjesto koje želi biti "svjetsko" ima takvu turističku aureolu. Doći u Chicago, a ne dotaknuti Cloud Gate, prošetati barcelonskom La Ramblom, a ne popiti s izvora, sletjeti u Pariz, a ne popeti se na Eiffelov toranj - to su oni tipični turistički grijesi. No, ako želite ponijeti kući sliku samo svog Chicaga, Nataša Bodrožić nudi mogući putokaz - vrzmanje po "etničkim kvartovima" i otkrivanje malih art znakova.
pročitaj cijeli tekst
Medvešekova "Vrata do" i "Oprostite, mogu li vam ispričati...?" autorskog dvojca Tomić-Kovačić, izvedbeni su predstavnici Hrvatske (ZKM-a?) na mini-festivalu bečkog Volkstheatera "Najbolji s Istoka". Ulomke uspješnog "Rio bara" čitat će Ivana Sajko.
Studio za suvremeni ples svoj će 45. dođendan proslaviti na Valentinovo, i to upravo onim u što su najviše zaljubljeni. Plesnu predstavu "Sale" (Rasprodaja) koreografski potpisuje Ksenija Zec, a uz cijeli ansambl, kao gosti izvođači pojavljuju se Jerko Marčić i Silvio Vovk. Predstava ima namjeru ocrtati prostore tranzita, zone neumjerene prodaje i potrošnje, uz ironijsko izvrtanje motiva ponude, kupnje i potražnje. I tijelo je, kažu autori, opsjednuto željom da se svidi, biva izloženo i procjenjivano. 

Kupus.net je izdašno
financiran od strane Ministarstva kulture RH
i Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport Grada Zagreba


Kupus.net je dobitnik
Plakete RIWS Akademije
OSUP-a za 2006. godinu