naslovnica
kolumne
forum
kontakt

 

likovnost
od hollywooda do prištine
Idete na Transmediale ili Berlinale? Onda nikako nemojte propustiti fotografsku izložbu "Men, war and peace". U Fondaciji Helmuta Newtona u Berlinu postavljen je gotovo perverzan spoj Paris Hilton i krvavih ulica Nikaragve.
pročitaj cijeli tekst
kazalište
dekapitirane žene
Natašu Bodrožić posjeli smo u vlak za Graz kako bi pogledala novu produkciju kultne talijanske kazališne skupine Societas Raffaello Sanzio. Gotovo nestvarna "Hey girl!" još je jedan dokaz majstorskog redateljskog potpisa Romea Castelluccija.
pročitaj cijeli tekst
mikser
papićev muzej i pljus
arhiva
pročitaj cijeli tekst
Likovi iz priča Biljane Cosmogine su stvarni. Mogu se upoznati još iste večeri. Ovo je priča o jednoj takvoj osobnosti, beogradskom umjetniku i osobenjaku koji živi u vlastitom muzeju. Zapis Nataše Bodrožić.


Kupus.net je dobitnik nagrade Zlatno radio za najbolji hrvatski web 2004.
  (powered by 101)

mikser
teatar.hr opet među živima
Čini se da ćemo u virtualnom prostoru medija ponovno vidjeti Teatar.hr. Uskrsnuću ovog kazališnog portala novi bi krsni kum mogao biti Gradski ured za kulturu, obrazovanje i šport koji je ove lani zamrle stranice (zbog nemogućnosti daljnjeg mecenašenja i privatnih odricanja Nore Krstulović i suradnika) odlučio proglasiti javnom potrebom u kulturi i sufinancirati u 2007. godini s 50 tisuća kuna. "Šokirana sam, prvi glas...", reagirala je Nora kad smo joj javili ovu dobru vijest zbog koje bi se, nakon podmirivanja dugova, u hrvatskom web prostoru mogao ponovno naći kazališni portal koji institucijama baš i nije bio mio.
kazalište
femme terrible
"Imitatori glasova" naslov je zbirke priča austrijskoga enfanta terriblea Thomasa Bernharda, ali i kazališne predstave hrvatske femme terrible Anice Tomić. Ova prva profesionalna suradnja studenata četiri kazališna odjela Akademije dramskih umjetnosti uprizorena je za stubište dvorane MM Centra, na svega 12 metara kvadratnih.

NATJEČAJI U KULTURI I OKO NJE

Deadline 30. siječnja: Natječaj za književnike
Deadline 31. siječnja: Natječaj za animatore
Deadline 1. veljače: Natječaj za film, video, fotografije...


"Miris suhih ruža"
Tim Lott
(Celeber, 2005.)


"Orašar" i "Alisa i Vivaldijeva četiri godišnja doba"
(Bulaja naklada, 2004. i 2005.)


"Pockets"
Karate
(Southern Records, 2004.
)


in memoriam
skrenula s puta lubenica
Na službenim web stranicama Anne Nicole Smith samo crnilo, tek dvije godine koje su označile dolazak i odlazak dive za koju je rijetko tko znao čime se bavi doli sudovanjem oko novca koji bi joj još više olagodio platinasti život. Živimo u vremenu u kojem je na CNN-u breaking news upravo smrt Playboyeve zečice, hodajućeg spomenika plastičnoj kirurgiji, moderne Venere čije je majčinsko obilje tek medijski eksploatiran privid. Tragična u svojoj smrti, udaljena nakon rođenja kćeri, k tome udaljena istim onim pilulama za mršavljenje koje su ju navodno vratile u formu i žižu medijskoga interesa, ugasila se poput monroe-ovski ispuhane legende koja se nije stigla dokazati. Samoodrživa medijska ikona, koja je na svojim sisama prehranjivala i brojne paparazzo djelatnike, pred tastaturu je potjerala i našu Micu Perić.
pročitaj cijeli tekst

NAGRADNA IGRA

Kupus.net
trenutačno
ne dijeli ništa.
A zašto?


Kupus.net je izdašno
financiran od strane Ministarstva kulture RH

Kupus.net je dobitnik
Plakete RIWS Akademije
OSUP-a za 2006. godinu