naslovnica
kolumne
forum
kontakt

 

likovnost
bodypainter grace jones
Oko njega su se nekad motali Andy Warhol, Grace Jones i Madonna, a ovih dana na milanskoj izložbi - Jasna Rausavljević. "The Keith Harring Show" retrospektiva je umjetnika koji je umro od side, ali mu kult i dalje živi.
pročitaj cijeli tekst
anatomija ženske konstruktivnosti (4)
ma kakva erin brokovich?

Naša lijena kolumnistica udostojila se napisati novu kolumnu. Ne iz radne navike, već zato da se pohvali kako je postala međunarodna zvijezda o kojoj su pisale brojne press agencije. Jasmina Trifunović na jednoj je njemačkoj blagajni izvojevala kusur, na svoj osobeni način.

pročitaj cijeli tekst

NATJEČAJI U KULTURI I OKO NJE

Deadline 10. veljače: Natječaj za 40. zagrebački salon
Deadline 10. veljače: Natječaj za kratki film i video
Deadline 10. veljače: Natječaj za studente arhitekture
Deadline 15. veljače: Natječaj za lutkarske predstave
Deadline 15. veljače: Natječaj za trijenale grafike
Deadline 28. veljače: Natječaj za izdavanje knjiga NOVO!!!
Deadline 28. veljače: Natječaj HAZU-a NOVO!!!

kazalište
i u liftu se može izgubiti
arhiva


"Devet"
Zrinka Horvat
(Naklada MD, 2005
.)

"Orašar" i "Alisa i Vivaldijeva četiri godišnja doba"
(Bulaja naklada, 2004. i 2005.)


"Pockets"
Karate
(Southern Records, 2004.
)


"Lajtmotivi" naziv je izložbe u velikogoričkoj Galeriji Galženica. Jedan od probitačnijih mlađih hrvatskih umjetnika, Ivan Fijolić, poznat po izvedbi mostarske skulpture Brucea Leeja, u lajtmotivima poseže za elementima pop arta i pop kulture. Izložba traje do 19. veljače.
pročitaj cijeli tekst
Iako je Larisa Lipovac na svečani dan premijere "Lifta" domjenkom zapravo slavila i vlastiti rođendan, pri izboru između dviju predstava (druga je "Sjeme" Tamare Curić) čestitke je ipak zaradila "manja" slavljenica, drži Ivan Kralj.


Kupus.net je dobitnik nagrade Zlatno radio za najbolji hrvatski web 2004.
  (powered by 101)

likovnost
život poslije leeja

film
ko to tamo jebe?
Film je s veseljem dočekala publika Zagreb Film Festivala, a potom i ona kluba Močvare. U međuvremenu "Made in Serbia" kultni status doživljava i u pirat-disk sferama. Nešto najbolje iz domene amaterskoga srpskog trasha proteklog desetljeća moralo je doći i pred oči Ivane Perić koja je, s nemalim zakašnjenjem, ali ogromnim oduševljenjem, napisala prikaz ovog jebenog filma. Diplomski rad Mladena Đorđevića dokumentarac je o srpskoj porno "industriji", tom čudesnom polusvijetu u kojem se moraš naguziti da ne bi bio jeben.
pročitaj cijeli tekst

nagradna igra
osvajaj svaki tjedan!

Ovoga tjedna Kupus.net, najčitaniji hrvatski portal za kulturu i nekulturu, uvodi novu rubriku u polju dolje desno. Vidiš onaj kupus "osvoji!"? E, tu je mjesto gdje će svakog tjedna čekati nove nagrade, dijeljene šakom i kapom najsretnijim posjetiteljima. Porinuće u svijet darova ostvarujemo u suradnji s izdavačkom kućom Celeber, te vam uoči Valentinova poklanjamo knjiški paket za "nju" i "njega" (F. Everett: "Seksualni savjeti za djevojke" i D. H. Sterry: "Mlado meso"). Nakon knjiga čekat će vas i druge nagrade pa upamtite ovaj link!

NAGRADNA IGRA
Kupus.net i Celeber
poklanjaju vam knjige

F. Everett: Seksualni savjeti za djevojke

D. H. Sterry: Mlado meso