naslovnica
kolumne
forum
kontakt

 

likovnost
ubojstvo u kugli
Umjetnost traži raznolike načine razumijevanja stvarnosti. Ukoliko ste propustili selekciju suvremene umjetnosti ARS 06 u Kiasmi u Helsinkiju, Ivan Kralj donosi vam impresionistički zapis o prepariranim labudovima i ubojstvima u staklenim kuglama.
pročitaj cijeli tekst
anatomija ženske konstruktivnosti (6)
čekajući pravoga mačora
Kad živite na najvišem katu, nekako se, prirodno, noću poželite razgolititi. Ta iznad vas je samo običan, vrući limeni krov! Tko bi vas s takvog krova uopće mogao špijunirati? Naša kolumnistica Jasmina Trifunović shvatila je da svojom golotinjom može probuditi najniže životinjske strasti.
pročitaj cijeli tekst

NATJEČAJI U KULTURI I OKO NJE

Deadline 8. rujna: Natječaj za fotografije
Deadline 12. rujna: Natječaj za filmove
Deadline 13. rujna: Natječaj za filmove
Deadline: 15. rujna: Natječaj za likovne umjetnike
Deadline 25. rujna: Natječaj za plesne skupine
Deadline 1. listopada: Natječaj za fotografije
Deadline 18. listopada: Natječaj za koreografe NOVO!!!

mikser
igre finule, grad živ
arhiva


"Smetlar"
Damir Miloš
(Meandar, 2005.
)

"Orašar" i "Alisa i Vivaldijeva četiri godišnja doba"
(Bulaja naklada, 2004. i 2005.)


"Pockets"
Karate
(Southern Records, 2004.
)


U grožnjanskoj galeriji Fonticus postavljena je kolektivna izložba Zlatka Zlatića i prijatelja nazvana "Koza". Čak 46 slikara i kipara predstavilo je kozu na papiru malog formata, u različitim tehnikama (ukupno 68 radova). Izložba se može pogledati do 15. rujna.

pročitaj cijeli tekst
Marko Sjekavica pita se čemu poluprazni koncerti, gdje su popusti za studente i penzionere, te zašto za 200 kuna ne možete dobiti ni poštenu stolicu. Ljudi su padali k'o kruške, ali bilo je mjesta i za lovora vijence.


Kupus.net je dobitnik nagrade Zlatno radio za najbolji hrvatski web 2004.
  (powered by 101)

likovnost
koza na 68 načina

film
libertas narodu
Uz završetak Dubrovačkih ljetnih igara, kraj kolovoza obilježio je i tamošnji filmski festival koji je u svom drugom izdanju donio tridesetak filmova iz cijeloga svijeta, ali i poneki početnički propust. Zašto ipak voli Libertas film festival, koji filmove pušta s DVD-ova, katkad neispravnih, objašnjava Marko Sjekavica - jedan od onih dubrovačkih dječaka koji je, za razliku od deprimirane mladeži koja tvrdi da se u Gradu "ništa ne događa", vrijedno pohodio i one poluprazne projekcije.
mikser
jesen u parizu
Dok se iščekuje početak 4. Festivala svjetskog kazališta, Nataša Bodrožić predstavavlja takozvanu parišku jesen koju je, kao uzor, pri pokretanju navodila i zagrebačka manifestacija. Iluzorne usporedbe, dakako, jer Pariz je ipak metropola u kojoj se ne treba događati festival da bi mu se kazalište nazivalo svjetskim. Iz zagrebačke svakodnevnice teatra koju obilježavaju prosječnost, besparica i umor, likovna umjetnost, teatar, ples, glazba i film na pariškom Festivalu d'Automne izazivaju rast zazubica.
pročitaj cijeli tekst
pročitaj cijeli tekst

NAGRADNA IGRA
Kupus.net
dijeli

plastelin za početak školske godine :-)


Kupus.net je izdašno
financiran od strane Ministarstva kulture RH

Kupus.net je dobitnik
Plakete RIWS Akademije
OSUP-a za 2006. godinu