naslovnica
kolumne
forum
kontakt

 

mikser
okusi afrike u srcu europe
Četvrt Matonge u Bruxellesu zovu i "Malom Afrikom sjevera". U taj istinski multikulturalni lonac za topljenje nacija prste je umočila i naša Sanja Romić, osvrnuvši se, onako reporterski i u prolazu, na živahni festival koji joj je uljepšao dan.
pročitaj cijeli tekst
intervju
kukavičluk je legitiman
Umjetnički voditelj Queer Zagreb festivala Zvonimir Dobrović u Kupusovu intervjuu progovara o kukavičluku koji vidi oko sebe: od kukavičluka LGBTIQ osoba, preko kukavičluka hrvatskih queer umjetnika, do kukavičluka kazališnih i gradskih vlasti koje ubijaju nezavisnu kulturu.
pročitaj cijeli tekst

NATJEČAJI U KULTURI I OKO NJE

Deadline 10. srpnja: Natječaj za modne dizajnere NOVO!!!
Deadline 15. srpnja: Natječaj za filmove u jednom kadru
Deadline 27. srpnja: Natječaj za film, video, animaciju... NOVO!!!
Deadline 30. srpnja: Natječaj za likovnjake
Deadline 31. srpnja: Natječaj za fotografije
Deadline 1. kolovoza: Natječaj za kratke priče
Deadline 1. rujna: Natječaj za predstave

skandal
ne križajte nam bandića!
arhiva


"Psi i klaunovi"
Josip Mlakić
(V.B.Z., 2006.
)

"Orašar" i "Alisa i Vivaldijeva četiri godišnja doba"
(Bulaja naklada, 2004. i 2005.)


"Pockets"
Karate
(Southern Records, 2004.
)


Na Petrovaradinskoj tvrđavi kod Novog Sada počeo je još jedan Exit, najveći glazbeni festival u jugoistočnoj Europi. Uz šesto izvođača iz cijeloga svijeta, organizatori predviđaju da će festival ove godine posjetiti više od 180.000 mladih Europljana.

pročitaj cijeli tekst
Kulturocidni križarski pohod na jumbo plakate s gradonačelnikovim likom, kao očiti poziv na linč dobroga čovjeka, koji se sad valjda, eto, više ni na plakatima ne smije pojavljivati, najoštrije je osudio naš Boris Rašeta.


Kupus.net je dobitnik nagrade Zlatno radio za najbolji hrvatski web 2004.
  (powered by 101)

glazba
počeo exit

NAGRADNA IGRA
Kupus.net i Celeber
dijele dvije knjige
Dougieja Brimsona

"Nogometno nasilje u Europi"


Kupus.net je izdašno
financiran od strane Ministarstva kulture RH

Kupus.net je dobitnik
Plakete RIWS Akademije
OSUP-a za 2006. godinu

kazalište
u svetvinčenat 21.7.!
Festival s predstavama od klasičnog plesnog teatra do uličnih cirkuserija i performansa, održat će se od 21. do 25. srpnja u istarskom gradiću Svetvinčenat. Na Festivalu će nastupiti Vertigo Dance Company and the Diamonds (Izrael), Flow-Mo Crew (Finska), Kubilai Khan Investigations (Francuska), Paulo Ribeiro (Portugal), te hrvatske produkcije i koprodukcije: Zagrebački plesni ansambl i En-Knap, Liberdance te Katarina Đurđević i Ivančica Horvat.
kazalište
eurokaz post festum

Dvadesetogodišnjaci obično sazriju od hirova mladenaštva, sretni što ih se više ne može nazivati tinejdžerima, ako ni zbog čeg drugog, onda zato što su im godine na engleskom izgubile sufiks "teen". Dvadesetogodišnjak se osamostali, a bilo bi u redu i da se odseli, napusti sigurno obiteljsko gnijezdo. Gordana Vnuk, voditeljica Eurokaza, festivala koji je svoju zrelost zaslužio još odavno, ne promatra kulturu kroz prizmu očekivanih društvenih običaja. Rasli su zajedno, i ona i festival, te kad drugi 21-godišnjaci obično najavljuju odlaske, Hrvatica na radu u Njemačkoj najavljuje povratak kući. I Eurokaz najavljuje zaokret, postaje riskantni koproducent kulturnog proizvoda, a napušta popularne sajamske prezentacijske oblike. Sudimo li po 20. festivalskom izdanju, rizik će se isplatiti.

pročitaj cijeli tekst