naslovnica
kolumne
forum
kontakt

 

film
sevdah od bosne
Možda na ivici mitoloških vizija o Bosni i Zapadu, ili pak traganju sreće u nečem vječnom "drugdje", gdje su fast food restorani apotekarski čisti, a dječacima s harmonikama cvjetaju ruže i tulipani, novi film Ognjena Sviličića "Armin" ipak nije izgubio mnogo na sevdahu.
pročitaj cijeli tekst
kazalište
ci-ci-ci-cipelići
Koju marketinšku strategiju odabrati? Predstava Male scene "Zabranjeno za mlađe od 16" dočekana je đonom od strane jednih dnevnih novina koje su sablaznile "lezbijske scene". A Vitomiri Lončar više bi odgovaralo da je predstava dočekana cijelom cipelom.
pročitaj cijeli tekst
likovnost
umjetnički seizmograf
arhiva
Na ovogodišnju Documentu, važnu izložbu suvremene umjetnosti, u njemački Kassel s hrvatskom će putovnicom otputovati Sanja Iveković i Mladen Stilinović. Bukirajte i vi svoj let, preporučuje Nataša Bodrožić.


Kupus.net je dobitnik nagrade Zlatno radio za najbolji hrvatski web 2004.
  (powered by 101)performans
goblen na tabanu
Grčka umjetnica Evangelia Basdekis izvela je u Galeriji VN performans "I Trust You". Tijekom sedam sati performansa gola umjetnica na svom tabanu veze goblen Mickeya Mousea, nekadašnjeg simbola snovitog djetinjstva koji Evangelia danas promatra kao prizor noćne more, sinonim straha koji potiče američka politika. Rad ove live art umjetnice nadovezuje se na umjetničke prakse devedesetih kad su bum radikalnog body arta obilježili Ron Athey ili Franko B.
likovnost
linije i mrlje

NATJEČAJI U KULTURI I OKO NJE

Deadline 10. svibnja: Natječaj za predstave NOVO!!!
Deadline 20. lipnja: Natječaj za predstave


"Ples s mladom"
Davor Špišić
(V.B.Z., Zagreb, 2006.)


"Orašar" i "Alisa i Vivaldijeva četiri godišnja doba"
(Bulaja naklada, 2004. i 2005.)


"Pockets"
Karate
(Southern Records, 2004.
)


mikser
queer namamio guzomlate
pročitaj cijeli tekst
Valentina Šuljić grafička je umjetnica čije su najnovije monotipije na staklu do 8. svibnja izložene u galeriji Razvid, u Pučkom otvorenom učilištu Zaprešić. Izložba nazvana "Niti" prilazi liniji kao glavnom likovnom akteru grafičkog izraza, spajajući je s obojenim mrljama, u "inspirativnoj igri privlačećih suprotnosti" (Višnja Slavica Gabout.
Samoprozvani zaštitnici hrvatskoga, kršćanskoga i općeljudskoga morala uvijek se sjete štititi ta krhka etička načela na način da gurnu nos u ono što iz dna duše mrze. U slučaju petoga Queer Zagreb festivala, besplatnu promotivnu kampanju, iako nije na platnoj listi, vodi moralni odred na čelu sa Slavenom Leticom. Queer je, eto, tek počeo, a već se svehrvatski raspravlja o performansu/akciji na zadnjem danu festivala, dakle nečemu što se još ni dogodilo nije. Dizanje spomen-obilježja Nazoru i Kovačiću, u režiji Željka Zorice, kao memoriranje jednog običnog prijateljstva, pokazalo se neusporedivim s razinom queera koju svojim insinuacijama i trčanjima pred rudo mogu doseći sizifi Jelačićevih brka.

NAGRADNA IGRA

Kupus.net
trenutačno
ne dijeli ništa.
A zašto?


Kupus.net je izdašno
financiran od strane Ministarstva kulture RH

Kupus.net je dobitnik
Plakete RIWS Akademije
OSUP-a za 2006. godinu