naslovnica
kolumne
forum
kontakt

 

kazalište
šest sestara
Olga, Maša i Irina. Puta dva. "Tri sestre" koje će u HNK živjeti zbog srednjoškolaca koji ih vidjeti moraju i "Tri sestre" koje će u Studentskom centru živjeti zbog studenata koji ih vidjeti žele. Koje su se više približile smislu Čehovljeve drame?
pročitaj cijeli tekst
likovnost/moda
punk & japan
Nakon što je Cro-a-Porter ove godine odlučio biti ekskluzivan - među pozivnicama za šezdesetak odabranih novinara i fotografa nije se našla standardna gošća Jasna Rausavljević - ona je, u inat njima, otišla na modne revije koje i samostalno nešto znače. I-GLE i Sever.
pročitaj cijeli tekst

NATJEČAJI U KULTURI I OKO NJE

Deadline 15. travnja: Natječaj za FemFest
Deadline 20. travnja: Natječaj za izvedbene umjetnosti NOVO!!!
Deadline 20. travnja: Natječaj za suvenire
Deadline 30. travnja: Natječaj za likovne umjetnike
Deadline 30. travnja: Natječaj za kipare
Deadline 1. svibnja: Natječaj za dizajnere
Deadline 1. svibnja: Natječaj za pjesnike
Deadline 1. svibnja: Natječaj za dokumentarne filmove
Deadline 10. svibnja: Natječaj za školu dokumentarnog filma
Deadline 11. svinja: Natječaj za karikaturiste
Deadline 20. lipnja: Natječaj za izložbe
Deadline 15. srpnja: Natječaj za filmove u jednom kadru

skandal
dragi bruce lee...
arhiva


"Preživjeti s pingvinom"
Andrej Kurkov
(Edicije Božičević, 2005
.)

"Orašar" i "Alisa i Vivaldijeva četiri godišnja doba"
(Bulaja naklada, 2004. i 2005.)


"Pockets"
Karate
(Southern Records, 2004.
)


Izgubljena slika Murtićeva triptiha iz Titova broda Galeb naći će se na aukciji sredinom svibnja. Emajl su u svojoj ostavštini otkrili nasljednici arhitekta Ante Lorencina koji je dizajnirao Galebov interijer.
pročitaj cijeli tekst
Danas nije lako biti ni spomenik. Dok čekamo restauraciju mostarskoga brončanoga kipa Brucea Leeja, Boris Rašeta napisao je emotivno pismo legendi koja je nakon 111 dana morala biti spremljena u skladište.


Kupus.net je dobitnik nagrade Zlatno radio za najbolji hrvatski web 2004.
  (powered by 101)

likovnost
titova slika na dražbi

NAGRADNA IGRA
Kupus.net i Fraktura
poklanjaju vam knjige
Ante Tomića
i Rajka Grlića

"Ništa nas ne smije iznenaditi"
i "Karaula - scenarij"

skandal
ured se zabunio...
Svatko ima pravo na pogrešku. Pa tako i Gradski ured za kulturu. Ime Tonija Gabrića pod projektom Zamirzine-a, kojem su odobrena sredstva za javne potrebe u ZG kulturi, našlo se, kažu, zabunom. Ured se brže-bolje išao ispričati. Kome drugome, nego Zamirzine-u. U redakciji "novine za civilno društvo i urbanu kulturu" nastala je prava nervoza. Ponosno ističu kako se cijena njihove nezavisnosti ne mjeri kroz tričavih 10.000 gradskih kuna, kad su sa strane već ionako nabavili 382.000. Ma čestitamo im...
pročitaj cijeli tekst
glazba
dolazi nešto vruće i rusko

Ne znamo ništa o njezinoj glazbi, ali promotivne fotografije s nabreklim bradavicama odaslane ovih dana na medijske adrese dovoljan su razlog za odlazak u Best. Ova subota dovodi u jarunski klub DJ-icu Benzinu, Moryanu Telovu, koja već neko vrijeme u Rusiji slovi za jednu od najboljih i najljepših žena u biznisu. Ima li razloga za njezin gotovo kultni status u prestižnim moskovskim klubovima, za 50/60 kuna moći će provjeriti i hrvatska publika. Vizu za nastupe izvan Rusije dobila je tek prije godinu dana i otad je novootkriveno house čudo i za velike MTV-jeve partyje. Uz nju će u Bestu nastupiti i DJ Kid te Roby Silva.