naslovnica
kolumne
forum
kontakt

 

likovnost
osedlana žena
Osedlane poput najobičnijih kobila ili pak svezanih vratova poput neposlušnih kuja, submisivne pred mužjakom, Newtonove žene žrtve su posve nove reinterpretacije svijeta modne industrije. Poeta ili stari jarac? Pita se Nataša Bodrožić.
pročitaj cijeli tekst
anatomija ženske konstruktivnosti (1)
čivave pojma nemaju
Kako je to kad crtići pričaju u milijardama, kako kad sinu počnu rasti dlačice, a kako kad vam prodavačica u lice kaže kako ne drže "velike brojeve", u Anatomiji ženske konstruktivnosti otkriva nova Kupusova kolumnistica Jasmina Trifunović.
pročitaj cijeli tekst

NATJEČAJI U KULTURI I OKO NJE

Deadline 10. travnja: Natječaj za filmove
Deadline 11. travnja: Natječaj za kazališne predstave
Deadline 15. travnja: Natječaj za umjetnike (različita područja)
Deadline 24. travnja: Natječaj za dizajn
Deadline 14. lipnja: Natječaj za pjesnike
Deadline 30. lipnja: Natječaj za izložbe

književnost
špijuni besmisla
arhiva


"Crnac"
Tatjana Gromača
(Durieux, 2004.)


"Pockets"
Karate
(Southern Records, 2004.
)


Maja Veselinović:
"Šetnja"
28.3.2005.-3.4.2005.

Umjetnički paviljon do 8. svibnja ugošćuje veliku retrospektivnu izložbu Vilka Gecana, najistaknutijeg predstavnika prvog vala hrvatskog ekspresionizma. Izloženi su i mnogi radovi koji se dosad nisu mogli vidjeti.
pročitaj cijeli tekst
Junak njegove nove knjige poručuje mu da je tek "kolateralna žrtva" u aferi tajnog praćenja. O tome što uzbuđuje Stipu Mesića, državni neprijatelj Ivica Đikić razgovarao je s našim Mićom Vujičićem.


Kupus.net je dobitnik nagrade Zlatno radio za najbolji hrvatski web 2004.
  (powered by 101)

likovnost
nove slike klasika
mikser
počeo zagrebački reality "survival"

Iako Grad Zagreb potiče programe urbane kulture i kulture mladih, prostornom politikom trajno koči i destabilizira njezin razvoj. Od tridesetak klubova mladih u Hrvatskoj, samo zagrebački klubovi nemaju dugoročno riješeno pitanje prostora. Močvara, Attack, Mama i druge slične organizacije upozoravaju da su neposredno ugrožene. Dok Močvara već više od godinu dana nema ugovor, Attack ni prostor, a Mama riješen status, čitav još niz drugih organizacija nezavisne kulture nema zadovoljene niti osnovne uvjete za djelovanje i realizaciju svojih programa. Zbog skorih lokalnih izbora, već 12. travnja u podne u Novinarskom domu održat će se tribina na temu "Nezavisna kultura u gradskoj kulturnoj politici".

kazalište
oprosti u sc-u

Predstava Natalije Manojlović "Oprosti, sam' malo!", nakon brojnih festivalskih gostovanja u protekle dvije godine, 9. i 10. travnja u 20 sati vraća se u Studentski centar, u Teatar ITD. “Oprosti, sam' malo!” mozaik je neugodnih situacija; likovi koji se nalaze u njima obični su ljudi. Ova predstava pokreta i glasa izabrana je i za Bienale Mediterana 2005. te će kao predstavnik hrvatske plesne scene biti prikazana na festivalu u Napulju u rujnu. U predstavi plešu Ana Markić, Iva Hladnik, Nina Kurtela, Alen Zanjko i Natalija Manojlović.