naslovnica
kolumne
kontakt

 

mikser
queer vs. fašizam
Biljana Kosmogina, beogradska književnica, performerica i publicistkinja, (ne)okrunjena queer kraljica ex-Yu regije, sudionica nedavno završenih queer festivala u Beogradu i Sarajevu, sumira utiske i govori o nemilim napadima ekstremista na organizatore i sudionike.
pročitaj cijeli tekst
anatomija ženske konstruktivnosti (14)
mr. frizura i mrs. jacuzzi
Izlizane stranice novina, usporedive možda još samo s frizurom jet-settera Ante Gotovca, ponosni su spomenik sposobnosti da kao nacija gutamo ama baš sve što servira žuti tisak. Jasmina Trifunović nije mogla odoljeti pisati o bračnom paru koji ju svako jutro dočeka u novootvorenoj pašteti.
pročitaj cijeli tekst
film
dok nas ispuh ne rastavi
arhiva
Ljubav prema silikonskoj ljepotici okosnica je komedije "Lars and the Real Girl" koja je u kina privukla tinejdžere željne humora američkih pita. Za njih "glup film", za našu je Micu nježna i bolno lijepa drama o osamljenosti.


Kupus.net je dobitnik nagrade Zlatno radio za najbolji hrvatski web 2004.
  (powered by 101)

likovnost
učenici o apstrahiranju


"Možeš malo glasnije?"
Renata Valentić
(Meandar, 2007.)


"Orašar" i "Alisa i Vivaldijeva četiri godišnja doba"
(Bulaja naklada, 2004. i 2005.)


Irena Luksic
irenaluksicstory.blog.hr


pročitaj cijeli tekst
Zagrebačka Moderna galerija 8. studenoga po četvrti put organizira muzejsko-edukativni projekt "10 škola - 10 umjetnika". Gimnazijalci iz deset hrvatskih gradova sudjelovat će u radionicama, ali i sami prezentirati temu apstrahiranja izraza u hrvatskoj umjetnosti pedesetih i šezdesetih.
glazba
jazz, ali ne samo jazz, deveti put
mikser
vikend capoeire, ali i mjesec
Deveto izdanje Not Only Jazz Festivala, koji uz jazz glazbenike dovodi dakle i one koji to nisu, od 5. do 16. studenoga okupirat će zagrebački Studentski centar. Slušat ćemo i gledati nagrađivanog američkog trubača Davea Douglasa i njegov novi akustični trio, petodnevnu radionicu s njujorškim saksofonistom Charlesom Gayleom, kao i premijeru muzičkog performansa “Teretni čovjek” Damira Bartola Indoša i njegove “Kuće ekstremnog muzičkog kazališta”. U glavnom su programu organizatori posebno ponosni na "najvećeg suvremenog jazz gitarista svijeta" - Billa Frisella, zatim jazz violinista Alexandera Balanescua, pijanista Alexandera von Schlippenbacha... U N.O. Jazz selekciji naći ćemo Olafura Arnaldsa (Island), DJ-a Kid Koalu (Kanada), Lightning Bolt (SAD)...
Ovog se vikenda, u organizaciji pet godina aktivne Grupo Amazonas, održava 4. međunarodni capoeira susret i batizado - svečanost dodjele pojaseva. Prilika je to i za brojne druge sadržaje, besplatne za posjetitelje, gdje ćemo već u petak u bivšem kinu Studio moći vidjeti goste iz Brazila i ostatka svijeta. Nakon cjelodnevnih subotnjih radionica, u nedjelju u KNAP-u capoeiristi pripremaju predstave i performanse. Od 20. do 23.11. škola Filhos de Bimba organizira pak međunarodni festival capoeire Zumbimba, a ako i sami želite naučiti ovu brazilsku plesno-borilačku vještinu, Mala performerska scena poziva vas da se priključite besplatnim radionicama kroz studeni. Prijave na [email protected]

Kupus.net je izdašno
financiran od strane Ministarstva kulture RH
i Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport Grada Zagreba


Kupus.net je dobitnik
Plakete RIWS Akademije
OSUP-a za 2006. godinu