naslovnica
kolumne
forum
kontakt

 

skandal
srce od muzike
Naš sad već diplomirani dopisnik, kako u životu, tako i na Dubrovačkim ljetnim igrama, i opet nije mogao odoljeti mamećem glasu Inve Mule. Uz meksičkoga tenora Ramóna Vargasa i Dubrovački simfonijski orkestar na Šutejevu dirigentsku palicu, oduševila je i publiku.
pročitaj cijeli tekst
anatomija ženske konstruktivnosti (13)
kad mozak na pašu ode...
... plavuše kolo vode? Ta vicovska dvojba nije mimoišla niti našu kolumnisticu, rasnu crnku, bez silikona u sisama i botoksa u obrazima, koja zna da se tipfeleri u Wordu ne brišu korektorom i koja je svoje klince dojila bez straha da će dobiti opekotine kad podgrije mlijeko.
pročitaj cijeli tekst
kazalište
novo viđenje eurokaza
arhiva
Može li prokušana receptura upaliti čak i ako gledate samo pola predstava i to s pola oka? I to ne zato što ste u kazalištu zaspali, a opreza radi spavate s jednim okom otvorenim! Za sve je kriv i zaslužan jedan doktor.


Kupus.net je dobitnik nagrade Zlatno radio za najbolji hrvatski web 2004.
  (powered by 101)

mikser
inge digitalno


"Tragom zmijske košuljice"
Josip Mlakić
(V.B.Z., Zagreb, 2008.)


"Orašar" i "Alisa i Vivaldijeva četiri godišnja doba"
(Bulaja naklada, 2004. i 2005.)


Elfrida M. Mahulja
ida.bloger.hr


pročitaj cijeli tekst
Ingeborg Houwen nizozemska je umjetnica čije video i filmske radove ponosno predstavlja labinski Transart. Performerica istražuje suvremeni život u digitalnom mediju.
glazba
tri vile na objektu sreće
Za sve one koji čeznu za Jadranom utješna činjenica uvijek je bila da čeznu ionako za nečim predvidljivim. Samim time čežnja nekako splasne, uzdah utihne, a suze tek zazrcale oko. Jer doista - treba li mi baš smještaj na tom Mediteranu kakav je nekad bio, s tim predvidljivim hotelskim terasama kao savršenim izlaskom za obitelj, s tim pjevačicama koje vrte iste stihe svakoga dana, svake noći, te kuglice sladoleda prije spavanja? Otužnu hotelsku sliku zabave popravlja Dubrovnik, tvrdi Marko Sjekavica.
kazalište
prijatelji stari, gdje ste?
Ako ste propustili pogledati ih besplatno na Špancirfestu, sad imate priliku vidjeti TBF na otvorenju Festivala svjetskog kazališta - za 120 kuna! Ali neće to biti obični koncert, tvrdi se, već performans kreiran baš za festival uz čijeg se izbornika redatelja Ivicu Buljana i veže početak splitskih rappera. Najavljujući festival, organizatori su se višekratno pozivali na sintagmu "naš prijatelj". Preko Fabrea i Ostermeiera do Žižeka, ovaj festival identitet gradi na legitimitetu veličine. A prijateljstvo nema cijenu. Od jeftinog TBF-a do 220 kuna skupih ulaznica za ostale velike prijatelje.
pročitaj cijeli tekst

Kupus.net je izdašno
financiran od strane Ministarstva kulture RH
i Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport Grada Zagreba


Kupus.net je dobitnik
Plakete RIWS Akademije
OSUP-a za 2006. godinu