naslovnica
kolumne
forum
kontakt
mikser
kućanstvo u muzeju

 

kazalište
vidra, međed i transvestiti
Kao svojevrsna uvertira u petstotu godišnjicu rođenja velikoga hrvatskog komediografa Marina Držića Vidre, održana je radionica studenata zagrebačke Akademije dramskih umjetnosti koji su pod vodstvom gospara Joška Juvančića uprizorili predstavu "Dum Marinu u pohode".
pročitaj cijeli tekst
kazalište / skandal
pinokio u kazalištima
U hrvatskom se teatru već duže vrijeme marljivo plete ogromno klupko laži. Zagrebačka kazališta, ponajčešće HNK, Gavella i Teatar Exit, krivotvore tekstove kazališnih kritičara ne bi li namamila publiku na predstave. Pinokija je za nos uhvatio Ivan Kralj.
pročitaj cijeli tekst
film / skandali
gackanje po govnima
arhiva
Iza "Tvornice misli", skupog kvazifilmića Vedrana Mihletića, stoji 180 tisuća kuna poreznih obveznika koji su mu, putem svojih opunomoćenika u Gradu Zagrebu i Ministarstvu kulture, platili da ih izvrijeđa. I to u prime time-u, molim.


Kupus.net je dobitnik nagrade Zlatno radio za najbolji hrvatski web 2004.
  (powered by 101)

likovnost
hollywood humano

NATJEČAJI U KULTURI I OKO NJE

Deadline 20. lipnja: Natječaj za predstave


"Mirna ulica, drvored"
Nada Gašić
(Algoritam, 2007.)


"Orašar" i "Alisa i Vivaldijeva četiri godišnja doba"
(Bulaja naklada, 2004. i 2005.)


"Pockets"
Karate
(Southern Records, 2004.
)


pročitaj cijeli tekst
Mjesta na kojima hranimo tijelo - iznutra (kuhinja) i izvana (kupaonica) - pripadaju nečem intimnom, nečem što smo rijetko, samo u posebnim prigodama, voljni izložiti drugima. Kuhinja i kupaonica, k tome ekskluzivni teritorij žena, nisu time nevažniji cilj masovne industrije koja prepoznaje da ne padamo samo na funkciju, već i na izgled. Na izložbi "Esthétique Domestique“ u Gentu (Belgija) bio je Ivan Kralj, a do kraja rujna možete i vi...
skandali
tko se boji miša još?
pročitaj cijeli tekst
U splitskoj palači Milesi i Foto klubu Split do 20. kolovoza, a nakon toga u Trogiru, Rijeci, Rovinju i Zagrebu, može se pogledati izložba fotografija Jadrana Lazića nazvana "Retrospektiva - mojih 40 godina". Od Splita do Hollywooda, od Iraka do Moskve autor je četiri desetljeća bilježio glamur crvenog tepiha, susrete državnika, sportaše, čak i nositelje plave krvi. Ukupno 300 fotografija nakon izložbe ide na humanitarni bubanj.
Dok se politički neopredijeljena nacija dvoumi bi li se više smijala Kirinovu Jubitou ili Arlovićevu emajlu, pomalo nezapaženo prolaze šlamperaji kulturnih ministarstava koji se najlakše očituju upravo u toj nevjerojatnoj želji da se okarakteriziraju informatički pismenima. Tako već drugu godinu za redom Ministarstvo kulture Republike Hrvatske za natječaj za javne potrebe u kulturi nudi i mogućnost popunjavanja online prijavnice (uz pomoć "čarobnjaka"), ali ta putem weba poslana prijavnica ne vrijedi ništa ako se ujedno i ne isprinta te pošalje uobičajenom poštom. Hitrorez, nema što. Zagrebačko pak ministarstvo kulture u obrascu javnih potreba ne poznaje online časopise iako ih financira - od izdavača se traži procjena tiskarskih troškova ili prosječna naklada.

NAGRADNA IGRA

Kupus.net
trenutačno
ne dijeli ništa.
A zašto?


Kupus.net je izdašno
financiran od strane Ministarstva kulture RH

Kupus.net je dobitnik
Plakete RIWS Akademije
OSUP-a za 2006. godinu