naslovnica
kolumne
kontakt

 

anatomija ženske konstruktivnosti (17)
hiperhipohondrija
Hipohondrija je bolest kojoj je glavni simptom osjećaj da smo bolesni. Točnije - ona je poremećaj kad se posve normalne tjelesne reakcije počnu tumačiti kao nenormalne i opasne za zdravlje. Naša je kolumnistica otkrila da su za hipohondriju najviše krivi liječnici!
pročitaj cijeli tekst
kazalište
bračno sanje
Iskok iz hijerahijskog modela nije mogao biti slučajan - "Doc Hihot" je predstava koja promišlja autoritete osoba, teorija, ideala, te što se dogodi kad se sudare s grubom stvarnošću. Autorski trio odgrnuo je kazališne zastore i doveo nas pred zid - jesmo li se i sami sudarili?
pročitaj cijeli tekst
mikser
crtica o lenjinu
arhiva
Dok mali slavenski narodi sa svojevrsnim katarzičnim žarom ruše vlastite povijesne spomenike, Amerika je pojednostavnila vizne režime za krupni otpad istočnoeuropskih civilizacija. Lenjina je posjetila Nataša Bodrožić.


Kupus.net je dobitnik nagrade Zlatno radio za najbolji hrvatski web 2004.
  (powered by 101)

Festival plesa i neverbalnog kazališta Svetvinčenat
24.-28.7.2009.

film
i animafest seli u rijeku


BESPLATNO DO TVOG KUĆNOG PRAGA!
ili kupi na prodajnim mjestima
SADA I VAN ZAGREBA
klikni da saznaš gdje!


"Oko cucka pa na mala vrata"
Hrvoje Šalković
(Profil, 2008.)


marchelina
matejuska.blog.hr

pročitaj cijeli tekst
kazalište
natječaj za predstave ženskog cirkusa
mikser
kupiš kupusov list, dobiješ i kupus
Mala performerska scena raspisala je natječaj za predstave koje će se izvesti na petom Festivalu novog cirkusa. Ovogodišnje izdanje bit će posvećeno ženskom cirkusu. Iako se potiče rad suvremenih cirkuskih autorica, rodna pripadnost kreatora ili izvođača predstave nije presudna ako se rad tiče ženskog pitanja u najširem smislu. Koji su identiteti žene o kojima cirkus još od tradicionalnih formi angažirano govori? Kako cirkuska predstava može raspravljati o rodno-spolnim podjelama danas? Postoji li feminizam u cirkusu i kojim društvenim nepravilnostima u raspodjeli moći autorice posvećuju rad? Kako se prema fizičkom iscrpljivanju postavlja žensko tijelo? Detaljne propozicije natječaja i prijavnicu možete zatražiti na e-mail [email protected]. Rok prijave je 1. rujna 2009.
Osim što 7.6. u 17 sati možete prisustvovati promociji Kupusova lista u Rijeci, razlog dodatne posjete mogao bi biti i Animafest. Zagrebački se festival animiranog filma, odmah po završetku projekcija u metropoli, seli u Art-kino Croatia, gdje će do 9. lipnja Riječani moći pogledati osam filmova iz selekcije.
Posjetitelji Kičme, sajma knjiga i festivala časopisa koji se u Rijeci održava drugi put, imaju dodatan motiv da baš nedjelju, 7 lipnja, provedu u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku. Osim što se za cijelo vrijeme trajanja sajma Kupusov list, naše (Kupus.net-ove) gore list, prodaje po 20 posto nižoj cijeni (umjesto za 30, pribaviti ga možete za 24 kune), kupci Kupusova lista u nedjelju osvajaju i dodatan poklon - glavicu kupusa. Dobro ste pročitali - ako to već nije razlog za kupnju kulturnog časopisa, a što jest? Nemojte se stoga iznenaditi kad među izloženim knjigama i časopisima pronađete kašete kupusa. I zaboravite na loto, svaki kupac Kupusova lista dobiva! Barem kupus, dakako.

Kupus.net je izdašno
sufinanciran od strane Ministarstva kulture RH
i Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport Grada Zagreba


Kupus.net je dobitnik
Plakete RIWS Akademije
OSUP-a za 2006. godinu