naslovnica
kolumne
forum
kontakt
kazalište / skandali
gospodar prstenova

 

književnost / skandali
autori, dignimo glas!
Odlučna da stane na kraj od države financiranim robovlasnicima koji autorima "piju krv", Silvija Šesto otkriva nove detalje svoje sudbine, te poziva kolege književnike da ne žive u strahu, već također dignu svoj glas, kad ga već ne brane ministarstva i udruge.
pročitaj cijeli tekst
mikser
spomenik palim junacima
Dok se raspravlja treba li svoju ulicu prije dobiti Račan ili Tuđman, Nazorova i Kovačićeva na proplanku su se već pomilovale, sada i u obliku obilježja palim junacima, odnosno uzdignutom ponosu. Marko Sjekavica pita se zašto nam licemjeri prešućuju muškoljube.
pročitaj cijeli tekst
film / skandali
gackanje po govnima
arhiva
Iza "Tvornice misli", skupog kvazifilmića Vedrana Mihletića, stoji 180 tisuća kuna poreznih obveznika koji su mu, putem svojih opunomoćenika u Gradu Zagrebu i Ministarstvu kulture, platili da ih izvrijeđa. I to u prime time-u, molim.


Kupus.net je dobitnik nagrade Zlatno radio za najbolji hrvatski web 2004.
  (powered by 101)

kazalište
slavljenje bajki

NATJEČAJI U KULTURI I OKO NJE

Deadline 20. lipnja: Natječaj za predstave


"Dva"
Igor Večerina
(Manufaktura, 2005.)


"Orašar" i "Alisa i Vivaldijeva četiri godišnja doba"
(Bulaja naklada, 2004. i 2005.)


"Pockets"
Karate
(Southern Records, 2004.
)


pročitaj cijeli tekst
Nismo mogli odoljeti i ne uvrstiti ovu priču pod rubriku "Kazalište". Iako je Dikanova objava razvoda u HRT-ovoj emisiji "Otvoreno" postala multimedijalni performans koji je na YouTube-u u roku jednoga dana pogledalo više od 26 tisuća ljudi, farsa javnog bacanja vjenčanog prstena nastavila se objavom popisa nevraćene odjeće Vlatke Pokos iz kojeg je vidljivo da žena ima više bundi nego gaćica. U cijeloj brakorazvodnoj sapunici, nad kojom se zgražaju društveni kritičari, neokrznut je prošao Mislav Bago, taj mali Gollum s posebnim osjećajem za privatno i javno. Komentira Boris Rašeta.
Nakon što je, zahvaljujući Danu državnosti Izraela, Tjedan suvremenog plesa značajno poboljšao svoju gledateljsku kvotu (gostovanje Kibbutz Contemporary Dance Company s predstavom "Upon Reaching the Sun", koje je s 1.800 ljudi napunilo Lisinski, organiziralo je doduše Izraelsko veleposlanstvo, a ne TSP), Rami Be'er u HNK-u je predstavio i koreografiju "Magnum" napravljenu za Balet splitskog HNK. Be'erova plesna umjetnost na rubu spektakla (dakle, u prilično popularnoj formi), k tome u hrvatskoj izvedbi, svejedno je igrala pred otužno polupraznim HNK-ovim auditorijem. "Ja ne nudim priču, već pozivnicu za putovanje", kaže Be'er, čije su pozivnice izgleda uručene prvenstveno diplomatskom koru. Šteta što poruka nije došla i do veće mase "običnoga puka".
Od 9. do 17. lipnja u Ogulinu, rodnom mjestu Ivane Brlić-Mažuranić, održava se drugi Ogulinski festival bajke. Inspiriran stvaralaštvom svoje književnice, festival će u devet dana kroz dramske, lutkarske i cirkuske predstave slaviti - bajke.
kazalište
lisinski kao šipak, hnk kao ementaler
pročitaj cijeli tekst

NAGRADNA IGRA

Kupus.net
trenutačno
ne dijeli ništa.
A zašto?


Kupus.net je izdašno
financiran od strane Ministarstva kulture RH

Kupus.net je dobitnik
Plakete RIWS Akademije
OSUP-a za 2006. godinu