naslovnica
kolumne
forum
kontakt

 

likovnost / moda
drugarice, složno!
"I neka mi još pričaju da smo živjeli u mraku", zapisao je u knjigu dojmova izložbe "Drugarica a la mode" 77-godišnji posjetitelj. Izložba Tončija Vladislavića preselila je u London. Propustili ste? Nataša Bodrožić nije.
pročitaj cijeli tekst
anatomija ženske konstruktivnosti (5)
oteti flomaster
Jednoga crnog dana nestao je Jasminin crveni flomaster za CD-e. Zvati 92? Prijaviti krađu? Tko bi mogao biti toliki drznik? Hoće li poslati psa u šinteraj? Hoće li klince poslati u dječji dom? Pravo je čudo do kojih je sve otkrića tog dana došla. Ma sigurno je i Tesla nekoć imao crveni flomaster.
pročitaj cijeli tekst

NATJEČAJI U KULTURI I OKO NJE

Deadline 9. lipnja: Natječaj za izložbe
Deadline 10. lipnja: Natječaj za likovne umjetnike
Deadline 10. lipnja: Natječaj za izložbe
Deadline 14. lipnja: Natječaj za izložbu
Deadline 15. lipnja: Natječaj za izložbe NOVO!!!
Deadline 20. lipnja: Natječaj za izložbe
Deadline 15. srpnja: Natječaj za filmove u jednom kadru
Deadline 31. srpnja: Natječaj za fotografije
Deadline 1. kolovoza: Natječaj za kratke priče
Deadline 1. rujna: Natječaj za predstave

glazba
žena s drugog planeta
arhiva


"Prva damska detektivska agencija" - Alexander McCall Smith (AGM, 2005.)

"Orašar" i "Alisa i Vivaldijeva četiri godišnja doba"
(Bulaja naklada, 2004. i 2005.)


"Pockets"
Karate
(Southern Records, 2004.
)


Sedmog lipnja zadnja je prilika za pogledati izložbu "Bebe/amebe" Tatjane Politeo. U Galeriji Cekao autorica je izložila slike nesavršenih krugova bliskih dječjem izrazu.

pročitaj cijeli tekst
Odjevena u srebrnu foliju, jedna je "nezrihtana debitantica" pomela Boogaloo. Jedna je obožavateljica čak, po uzoru na Jakova Sedlara, mimoišla parkirališne rampe ne bi li bila prva pred pozornicom. U Josipu Lisac zaljubio se i naš Marko.


Kupus.net je dobitnik nagrade Zlatno radio za najbolji hrvatski web 2004.
  (powered by 101)

likovnost
zaigrane amebe

NAGRADNA IGRA
Kupus.net i V.B.Z.
dijele dvije knjige
Akive Goldsmana

"Da Vincijev kod - ilustrirani scenarij"


Kupus.net je izdašno
financiran od strane Ministarstva kulture RH

Kupus.net je dobitnik
Plakete RIWS Akademije
OSUP-a za 2006. godinu

kazalište
ples na četiri tone pijeska
Nakon što je parodičnim odmakom od etnosa ugodno iznenadio Liberdanceov "Domesticus Vulgaris", a u Marmotovu "Kratkom programu br. 1" doprinos slikarice Ivane Armanini kao žive modelatorice scenografske pozadine, TSP se nastavlja ponovljenom izvedbom predstave "Hey dude, let's stick around a bit longer this time" vodeće norveške plesne skupine Wee. Za koreografiju Francesca Scavette glazbu je radio talijanski skladatelj Luigi Ceccarelli, a u Teatar ITD za predstavu je dopremljeno čak četiri tone pijeska.
skandal
zagrebački policajci pretukli leopardmana

Poznatog uličnog zabavljača Leopardmana, Australca koji je toliko zavolio festival Cest is d'Best da je maltene postao Hrvat, a ovdje pronašao i suprugu, u noći s ponedjeljka na utorak brutalno su pretukli zagrebački policajci. Pravim imenom Gavin Hay, Leopardman je napadnut na Britancu oko 2:50, kad je primijetio sukob policajaca i dvojice mladića u obrani starca sa psom kojeg su policajci htjeli privesti jer nije htio izaći iz tramvaja. Silom su svladani i mladići, i starac, ali je potonji uspio pobjeći, dotrčao do Leopardmana i sakrio se iza njega. Australac je podigao ruke pokušavši urazumiti policajce, ali je zaradio pendrek u glavu, na podu je savladan lisicama, a potom je još nekoliko puta udaren pendrekom, doznao je Index.hr. Australskom performeru koji već dvije godine živi u Zagrebu razbijena je arkada i noć je proveo na policiji.