naslovnica
kolumne
kontakt

 

anatomija ženske konstruktivnosti (17)
hiperhipohondrija
Hipohondrija je bolest kojoj je glavni simptom osjećaj da smo bolesni. Točnije - ona je poremećaj kad se posve normalne tjelesne reakcije počnu tumačiti kao nenormalne i opasne za zdravlje. Naša je kolumnistica otkrila da su za hipohondriju najviše krivi liječnici!
pročitaj cijeli tekst
kazalište
bračno sanje
Iskok iz hijerahijskog modela nije mogao biti slučajan - "Doc Hihot" je predstava koja promišlja autoritete osoba, teorija, ideala, te što se dogodi kad se sudare s grubom stvarnošću. Autorski trio odgrnuo je kazališne zastore i doveo nas pred zid - jesmo li se i sami sudarili?
pročitaj cijeli tekst
mikser
crtica o lenjinu
arhiva
Dok mali slavenski narodi sa svojevrsnim katarzičnim žarom ruše vlastite povijesne spomenike, Amerika je pojednostavnila vizne režime za krupni otpad istočnoeuropskih civilizacija. Lenjina je posjetila Nataša Bodrožić.


Kupus.net je dobitnik nagrade Zlatno radio za najbolji hrvatski web 2004.
  (powered by 101)

Festival plesa i neverbalnog kazališta Svetvinčenat
24.-28.7.2009.

kazalište
otvoren sedmi queer


BESPLATNO DO TVOG KUĆNOG PRAGA!
ili kupi na prodajnim mjestima
SADA I VAN ZAGREBA
klikni da saznaš gdje!


"Martinove strune"
Sanja Lovrenčić
(Leykam International, 2008.)


Bookeraj
bookeraj.blog.hr
pročitaj cijeli tekst
kazalište
natječaj za predstave ženskog cirkusa
mikser
smijeh za ljuštinu, tuga nezavisne scene
Mala performerska scena raspisala je natječaj za predstave koje će se izvesti na petom Festivalu novog cirkusa. Ovogodišnje izdanje bit će posvećeno ženskom cirkusu. Iako se potiče rad suvremenih cirkuskih autorica, rodna pripadnost kreatora ili izvođača predstave nije presudna ako se rad tiče ženskog pitanja u najširem smislu. Koji su identiteti žene o kojima cirkus još od tradicionalnih formi angažirano govori? Kako cirkuska predstava može raspravljati o rodno-spolnim podjelama danas? Postoji li feminizam u cirkusu i kojim društvenim nepravilnostima u raspodjeli moći autorice posvećuju rad? Kako se prema fizičkom iscrpljivanju postavlja žensko tijelo? Detaljne propozicije natječaja i prijavnicu možete zatražiti na e-mail [email protected]. Rok prijave je 1. rujna 2009.
Nakon publici "težeg" otvorenja meditativno mišljene predstave "Boléro Variations" Raimunda Hoghea, Queer Zagreb festival nastavlja se u daleko bržem i očekivanijem ritmu. Slijede Brazilac André Masseno i provokativni britanski body art umjetnik Dominic Johnson.
Na okruglom stolu "Strpljen-Spašen" o kulturnoj politici prema nezavisnoj kulturi i mladima Zagreba aktualni član Gradskog poglavarstva za kulturu Duško Ljuština u startu je odbacio skup kao režiranu predstavu, arogantno se obrušivši na legitimna pitanja o tome zašto mjere iz deklaracije koju je Bandić potpisao prije četiri godine još nisu izvršene. Ljuštinina najava da će Muzej suvremene umjetnosti biti otvoren za tjedan dana, da će se točke iz stare deklaracije riješiti do jeseni ili pak usporedbe s proračunima Gospića i Otočca, dočekane su uz smijeh okupljenih pripadnika nezavisne scene. "Plesni centar je gotov, završen je. A otvorit će se kad dobije dozvolu. Pa neće propasti svijet ako se ne otvori odmah", uzbuđeno se pravdao Ljuština, pokušavajući poentirati najavama otvaranja Lapidarija i Kulušića, dok istodobno obećavani kompleksi poput Badela postaju komercijalni poligoni "gdje možete kupiti WC školjku", kako je primjerice navela Emina Višnić, ravnateljica jedinog Centra za nezavisnu kulturu i mlade u Europi osnovanog da "upravlja" prostorima koji mu nisu dodijeljeni.

Kupus.net je izdašno
sufinanciran od strane Ministarstva kulture RH
i Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport Grada Zagreba


Kupus.net je dobitnik
Plakete RIWS Akademije
OSUP-a za 2006. godinu