naslovnica
kolumne
forum
kontakt
film
dezorijentirani kompas

 

anatomija ženske konstruktivnosti (10)
hrvatska poštanska banda
Jasmini Trifunović ponovno se digla kosa na glavi. Ne, nije bila kod frizera, već u banci. Hrvatskoj poštanskoj banci. U potrazi za zagubljenom božićnicom, na šalteru banke zahtijevala je vlastiti novac. Izgubila je dobrih sat vremena, ali ponos je ionako nemjerljiv u valuti.
pročitaj cijeli tekst
mikser
lepljivi anđeo u space sh...
Ona je lijepa. I ljepljiva. Smrdi po ljepilu. Projektira frke u glavi. Ljepljiva je na još nekoliko načina. Zatreptale pesnice lako se zalijepe za njezino muško-žensko lice. Biljana Kosmogina za nju se lijepi kao za najbolju prijateljicu. A Pamela čak ne pamti da joj je periku donirala upravo ona.
pročitaj cijeli tekst
likovnost
chagallove zelene tene
arhiva
Marko Sjekavica Marca Chagalla pamti još iz katekizama koji su mu kao šestogodišnjaku približavali biblijske priče. Koje desetljeće kasnije, imenjak mu se vratio. "Priču nad pričama" vrijedilo je pogledati.


Kupus.net je dobitnik nagrade Zlatno radio za najbolji hrvatski web 2004.
  (powered by 101)

kazalište
tranzicija po sigarevu


"Nesanica"
Marina Šur Puhlovski
(Profil, Zagreb, 2007.)


"Orašar" i "Alisa i Vivaldijeva četiri godišnja doba"
(Bulaja naklada, 2004. i 2005.)


Bitke kroz povijest
asboinu.blog.hr


pročitaj cijeli tekst
Fantasy roman se izgleda ne može napisati a da nije barem trilogija. Tako i filmski fantasy pretpostavlja sagu u nastavcima. Tada i novac stiže u nastavcima. Ako sudimo po startnom mrcvarenju Pullmanove knjige, redatelj "Zlatnog kompasa" Chris Weitz odlučio je snimiti nanizanku dulju od Potter serijala. Pauzu između knjiških činova pretvorio je u filmski finale, potencirajući vlastiti osjećaj za dinamiku koji poznavateljima knjige možda i neće biti drag. Film i knjigu pročitao je Mladen Končar.
film
raf ruši vlastite rekorde
Narodno pozorište Tuzla gostovat će 8. travnja na Sceni Gorica s predstavom "Zmijsko leglo". Ovu tranzicijsku dramu, prema tekstu jednog od najznačajnijih suvremenih ruskih dramatičara Vasilija Sigareva, režirala je Saša Broz.
Revija amaterskog filma, smotra istinske slobode stvaralaštva u filmu, privukla je u svom sedmom izdanju dosad najveće zanimanje autora. U sedam dana u "revijalnom" je tonu u Kinu Grič prikazano čak 315 filmova, a rafovci procjenjuju da je manifestaciju pratilo više od pet tisuća posjetitelja. Nadajući se da će se suradnja s Kinematografima nastaviti, pa tako i kino Grič postati trajni dom RAF-a, organizatori već najavljuju da "RAF putuje" ove godine na čak 40 samostalnih projekcija i filmskih festivala gdje će se prikazati najbolje prihvaćeni filmovi s Revije.
počitaj cijeli tekst

NAGRADNA IGRA

Kupus.net
trenutačno
ne dijeli ništa.
A zašto?


Kupus.net je izdašno
financiran od strane Ministarstva kulture RH
i Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport Grada Zagreba


Kupus.net je dobitnik
Plakete RIWS Akademije
OSUP-a za 2006. godinu