naslovnica
kolumne
forum
kontakt

 

književnost
mačke osvojile...
... Goranovo proljeće! Kupus.net ekskluzivno objavljuje ime ovogodišnjeg dobitnika nagrade "Goran za mlade pjesnike"; ali i njegove dvije pjesme. Talentirani stihotvorac rodom je iz Bjelovara i fasciniran je mačkama.
pročitaj cijeli tekst
film
čuvari ovaca u ormaru

Rančer i rodeo kauboj, spojeni na poslu čuvanja ovaca, spojit će i mnogo više od honorarnog ljetnog poslića 1963. godine. Boyd Van Hoeij (Europeanfilms.net) nazvao je "Brokeback Mountain" "najboljim filmom Anga Leeja", a ni naša Ivana Perić nije štedila riječi hvale.

pročitaj cijeli tekst

NATJEČAJI U KULTURI I OKO NJE

Deadline 10. ožujka: Natječaj za amaterske porno filmove
Deadline 10. ožujka: Natječaj za filmove

Deadline 15. ožujka: Natječaj za pisce
Deadline 15. ožujka: Natječaj za donacije
Deadline 15. ožujka: Natječaj za kratke priče
Deadline 30. ožujka: Natječaj za skladatelje
Deadline 31. ožujka: Natječaj za dizajnere
Deadline 1. travnja: Natječaj za predstave
Deadline 2. travnja: Natječaj za predstave
Deadline 30. travnja: Natječaj za kipare
Deadline 1. svibnja: Natječaj za pjesnike NOVO!!!

kazalište
ručnik kao teritorij
arhiva


"Hej, Nostradamuse!"
Douglas Coupland
(Celeber, 2005
.)

"Orašar" i "Alisa i Vivaldijeva četiri godišnja doba"
(Bulaja naklada, 2004. i 2005.)


"Pockets"
Karate
(Southern Records, 2004.
)


Na sedamnaestom međunarodnom fotografskom natječaju Gradskog vijeća Mutxamela (Španjolska) pobijedila je fotografija Ante Kuštre "Morske sjene". Fotografija će se otkupiti za 800 eura.

pročitaj cijeli tekst
Kažu da se dobre predstave istešu tek nakon premijere. Možda na "Plažu" treba skočiti baš sad, smatra Nataša Bodrožić koja je u Exitu odgledala "svojevrsnu stilsku vježbu". Što se događa kada se na plaži nađu oni koji se inače nikad ne bi sreli?


Kupus.net je dobitnik nagrade Zlatno radio za najbolji hrvatski web 2004.
  (powered by 101)

likovnost
kuštri 800 eura

NAGRADNA IGRA
Kupus.net i Aquarius
vode vas na koncert

Easy Star All Stars (NYC)
na turneji
"Dub Side Of The Moon"

film
povraćajmo zajedno!
Kad smo čuli da su se na prvim projekcijama filma "Hostel" gledateljima dijelile vrećice za povraćanje, morali smo i sami provjeriti o kakvoj je to strahoti riječ. Odgledali smo ovaj krvavi američki horor i udijelili mu prolaznu ocjenu. Povraćanju svjedočili nismo, a i vijest o vrećicama na ulazu u kino dvoranu očito je plasirana tek kao dobar promidžbeni trik, u ograničenoj nakladi. Izvješće o filmu podnosi Robert Kovačić. Koji je svoj ručak zadržao za sebe. U želucu.
pročitaj cijeli tekst
skandal
kako smo popušili štiklu
"Sijeno, slama, sir, salama, cikla nikla, cikla rikla, Afrika, paprika", trenutačno su jedni od najcitiranijih stihova hrvatskoga interneta. Severinina maestralna pobjeda na Dori natjerala je bolji dio intelektualne "kreme" na zgražanje. Politički je ispravno pljuvati po tom "nevjerojatno seljačkom tekstu" ili nečem što nas, o paranoje, "vuče na istok", kao da tobože svim svojim, i napose baš glazbenim, postojanjem dokazujemo da smo miljama zapadnije. Kupus.net staje u obranu heroine novog hrvatskog dadaizma i pokazuje zašto su nam njezinom štiklom zapravo svanuli - bolji dani.
pročitaj cijeli tekst