naslovnica
kolumne
kontakt

 

kazalište
deus ex machina xenophobica
Osvrt na strategiju izvedbenog okršaja "Bakhi" s "idajnicima" za novi broj Zareza donosi naš urednik. Jesu li autori i sami zaboravili na Gavellin postulat o centralizaciji odgovornosti kao motora kazališnog djelovanja, s kojim su okitili video tjeralicu na zagrebačkoj izvedbi?
pročitaj cijeli tekst
anatomija ženske konstruktivnosti (15)
kuja mi je u glavi
Naša kolumnistica dijeli spavaću sobu s jednom gospođom iz reklame. Šta sobu? Dijele isti krevet. Ona što Jozu zivka da će joj serija pa da brzo postavi antenu, i njoj viče cijele dane i noći, direkt u uho. Kako li je kuja samo tamo dospjela? I kako kuje uopće dospiju u naše glave?
pročitaj cijeli tekst
film
dok nas ispuh ne rastavi
arhiva
Ljubav prema silikonskoj ljepotici okosnica je komedije "Lars and the Real Girl" koja je u kina privukla tinejdžere željne humora američkih pita. Za njih "glup film", za našu je Micu nježna i bolno lijepa drama o osamljenosti.


Kupus.net je dobitnik nagrade Zlatno radio za najbolji hrvatski web 2004.
  (powered by 101)

kazalište
ženski arhetipovi


"Možeš malo glasnije?"
Renata Valentić
(Meandar, 2007.)


"Orašar" i "Alisa i Vivaldijeva četiri godišnja doba"
(Bulaja naklada, 2004. i 2005.)


Zoran Zeleni
ostriczelenalista.bloger.hr


pročitaj cijeli tekst
skandal
nazovi m.m.d. radi zločina
mikser
umjetnost o hedonizmu
Pravo na Grad i Zelena akcija još su jednom pružili otpor otimačini javnog prostora. Nakon Grada Zagreba, prvi put je kao dio organiziranog pothvata snažno apostrofirano i Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva. Omotavši zgradu ministarstva žutom trakom s natpisom "Mjesto zločina", aktivisti su upozorili da Zagrebom vlada "esdepeovsko-hadezeovska građevinska klijentela", a institucije sustava služe kriminalnoj devastaciji. "Cvjetni trg" Hoto grupe i "Ban centar" IGH (gdje ministrica ima dosta dionica) spojene su posude, tvrde aktivisti - Grad izdaje dozvole za projekte, ministarstvo ih potvrđuje. Ovce pojedene, vukovi siti, rekli bismo.
Nakon prošlogodišnjih "Ekstravagantnih tijela", kustoska udruga Kontejner pripremila je novu međunarodnu manifestaciju - Touch me festival. Podnaslovljen "Feel better! - Osjećaj se bolje!", ovaj će festival biti petodnevno istraživanje užitka, sreće i hedonizma s fokusom na umjetnost na sjecištu znanosti i tehnologije. Od 19. do 23. prosinca u Studentskom će se centru moći naći recepti molekularne gastronomije, roboti koji toče viski, oxygen bar gdje se konzumira kisik, ali i stroj za sladoled koji liječi tugu.
Elfriede Jelinek, čini se jedna od omiljenih spisateljica domaćeg kazališta, autorica je novog teksta koji je na scenu postavio Ivica Buljan. Naziv predstave je "Rozamunda" i istražuje ženske arhetipove te razotkriva muške diskurse.

Kupus.net je izdašno
financiran od strane Ministarstva kulture RH
i Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport Grada Zagreba


Kupus.net je dobitnik
Plakete RIWS Akademije
OSUP-a za 2006. godinu